keskiviikkona, heinäkuuta 28, 2010

Luomua

Meidän taloudessa on syöty luomuruokaa jo ainakin vuoden alusta alkaen. Siis kaikkea sitä luomuna mitä vaan on pystynyt saamaan ja loput niin puhdasta kuin vain on tarjolla. Erityisesti vältämme E-aineita ja täysin E621:stä sekä E951:stä. Ensimmäinen on natriumglutamaatti eli aromivahvenne ja toinen aspartaami eli makeutusaine.

Tänä kesänä olemme saaneet luomua myös omasta pihasta. Laitoin laatikoihin kasvamaan salaatteja, rucolaa, basilikaa ja korianteria. Siitä on helppo napsia suoraan salaattikulhoon maistuvat ainekset.

Viime viikonloppuna söimme luomuruokaa suoraan puskasta, nimittäin viinimarjat ja karviaiset meni parempiin suihin vanhempien pihamaalla. Oli todella isoja ja maukkaita. (laitan kuvaa myöhemmin)

Meidän suosimia luomutuotteita myyviä kauppoja ovat K-Supermarket Mankkaa, Ruohonjuuri, Maatilatori ja Iso-Omenan Citymarket. Pirkalla on nykyään paljon hyviä luomutuotteita, samoin Valiolla. Ja näin kesällähän kaikkea on muutenkin enemmän tarjolla kuin talvisaikaan.

Luomuruoka on todella maukasta ja ravitsevaa. Sitä ei tarvitse edes syödä niin paljon kuin mautonta mättöä. Lisäksi iho ja koko kroppa voi paremmin, kun se ei ole kyllästetty lisäaineilla.

1 kommentti:

  1. Mulla kans nykypäivänä tarttuu luomu aina käteen kun se on vaihtoehtona. Ruuassa kuin ruuassa. Paitsi kahvi, sekin pitäisi kyllä muuttaa luomuksi.

    Paljon tulee silti vielä syötyä ei luomuakin.

    Toi keinotekoinen makeutusaine on mulla muuttunut pikku hiljaa isoksi möröksi ja vältän sitä viimeiseen asti. Hyi sentään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...