maanantaina, kesäkuuta 07, 2010

Liian usein

En ole ajatellut olevani mitenkään rasisti. Mutta olen kuitenkin isänmaallinen, in a way, ja pidän omieni puolta. Siksi on alkanut ärsyttää viime aikoina seuraavanlaiset uutisaiheet, joissa suomalaisiin kohdistuu ulkomaalaisten tekemiä rikoksia:
Herlinin ryöstö
Linnanmäen joukkotappelu

Ensimmäisessä tapauksessa Suomeen on tulut täysin syyttä ja rikollisuutta on pidetty hyvänä ideana hankkia elantoa. Toisessa tapauksessa kulttuurit ovat törmänneet ja sivulliset ovat saaneet kärsiä.

Minusta on hienoa, että Euroopan Unionin sisällä voi liikkua vapaasti, erityisesti työvoiman vapaa liikkuminen on positiivista. Jotenkin tuota liikkumista ja erityisesti asumaan asettumista silti voisi rajoittaa. Kuka suomalainen muuttaa Romaniaan ilman työtä ja asuntoa? Kuinka moni suomalainen rähinöi vieraassa maassa etuilun takia? Mehän olemme tottuneet siihen, että toimitaan maassa maan tavalla.

Kyllähän suomalaisetkin rikoksia tekee ja tappelee, tiedän. Mutta silti tuntuu väärältä, että ulkomaalaiset tulevat tänne vahingoittamaan meidän elämäämme ja kritisoimaan meidän lakejamme ja perinteitämme. Ja minkäköhän takia ei ulkomaalaista, joka on Suomessa tehnyt rikoksen voi lähettää takaisin kotimaahansa vankilaan. Suomen vankilahan monessa tapauksessa olisi jopa luksusta täysihoitoineen.

Tässä minun idea.
- Saat muuttaa Suomeen, jos sinulla on varaa asua Suomessa tai sinulle on muulla keinoin annettu asunto ja turvattu toimeentulo.
- Että Suomessa saat asunnon, sinun pitää joko saada laina, sinulla pitää olla rahaa paljon tai sinun vähintään maksettava takuumaksu ja säännöllisesti vuokraa
- Jotta saat lainan tai pystyt maksamaan vuokraa, sinulla on oltava tuloja. Tämä tarkastaa pankki.
- Ja jos sinulla on tuloja, sinulla on varaa asua Suomessa. (vaikka tiedän, että kaikilla, joilla on tuloja, ei ole oikeasti varaa asua täällä)
- Eli siis, voit muuttaa Suomeen, jos sinulla on todistetusti asunto hankittuna.

Eihän tämä nyt niin yksiselitteistä ole, mutta minä haluaisin pois täältä kaikki kerjäläiset, rikoksilla ansaitsemaan tulleet ja muut syöpäläiset. En halua Euroopasta mitään USA:ta, jossa tarvitset green cardin päästäksesi töihin, työnhaku voi olla vapaata, mutta haluan, että jotenkin rajoitettaisiin Suomeen muuttavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...