maanantaina, kesäkuuta 21, 2010

Kesä

Päätin heti toukokuussa, että tämä kesä ei mene vilahtaen ohi. Aion siis nauttia tänä kesänä täysillä jokaisesta hetkestä. Ja niin onkin tullut tehtyä ainakin tähän asti. Jopa niin tehokkaasti, että kohta meinaa paukut loppua.

Ja mitä minun täydelliseen kesään kuuluu:
- Piha: yrttejä, salaatteja, kukkia... nyt tuli istutettua myös marjapensaat ja ensi kesänä niille tehdään lisää tilaa. vielä pitäisi itse asiassa lannoittaa istutetut pensaat, laittaa kuorikatteet ja siirtää itäneet salaatit ja yrtit isompiin koreihin kasvamaan.

- Urheilu: biitsiä, golfia, DH:ta, MTB:tä, tennistä, yleisurheilua, kahvakuulaa... kaikki muut kaudet paitsi DH ja yu on jo aloitettu. biitsiä ja golfia on tullut tehtyä enemmän ja niille on myös buukattu tulevaisuuteen slotteja. muutkin lajit pitäisi saada viikkorytmiin tai ainakin varata oma ajankohta.

- Grillaus: nautaa, porsasta, kalaa, makkaraa, vihanneksia, sieniä, juustoa... oi oi, mitä herkkuja kaikki. Tuohon voisi lisätä muutkin kesän parhaat ruuat: uudet perunat, silli, salaatit, mansikat, metsämarjat... niin paljon kuin vain mahdollista tuoretta ja puhdasta ruokaa grillissä rasvattomasti paistettuna, niin mehukasta, niin maukasta. Grillikausi on alkanut jo kohtuullisesti, sillä arkiruokakin on useana päivänä valmistettu pihalla kaksin tai porukassa. Ei muuta kuin hella ja uuni kesäksi lukkoon, kyllä siellä grillissä kaikki ruoka valmistuu.

- Aurinko ja lämpö: ranta, järvi, meri, rusketus, valo... haluan olla niin paljon kuin mahdollista ulkona kesän aikana. kesällä on hyvässä kelissä kiva tutustua uusiin paikkoihin ja vierailla vanhoissa tutuissakin. mökillä on parasta vain lukea ja makaa laiturilla, pulahtaa välillä uimaan ja olla vaan. luonto on vihreä ja vehreä ja on niin lämmintä, ettie tarvitse pukeutua miljoonaan vaatekerrokseen. rusketus näyttää hyvältä, mutta minä en halua palaa ja käytänkin koko ajan kasvoissa suojakerrointa 30 ja muuallakin vähintää SPF 12. valo pidentää päivää ja antaa energiaa jaksaa.

- Rästihommat: reseptit, lehdet, kirppiskamat, vaatteet... heti kun on vapaahetki, lomalla sataa vettä tai muuten vaan on intoa, niin laitan kaikki rästihommat pakettiin. nuo hommat vaan pitäisi tehdä, mutta koskaan ei ole sopiva hetki tai tarpeeksi aikaa. lomalla on, eikö niin?

Johan tuossa on kesälle kerrakseen. Varsinkin kun lomat ovat sekalaisessa käytössä niin omalle vapaa-ajalle kuin vapaaehtoishommiin. Mutta minä nautin jokaisesta hetkestä satoi tai paistoi.

2 kommenttia:

  1. Siinäpä oikeaa asennetta kerrakseen :)

    VastaaPoista
  2. Jonain päivänä sä saat vielä vatsahaavan... :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...