Siirry pääsisältöön

Kirjoja

Sairastellessa ei juuri muuta jaksanut tehdä kuin nukkua ja lukea kirjoja. Tuli "tuhottua" aika monta opusta ja tässä niistä pieni yhteenveto.

Paras:
Khaled Hosseini - Tuhat loistava aurinkoa
Kirjahan ei ole mikään kaunis tarina. Loppu on sentään melko onnellinen. Kirja kertoo afganilaisista naisista ja heidän asemastaan Afganistanissa muutaman menneen vuosikymmenen ajalta. Todella yksityiskohtaisesti ja totuutta säästelemättä kirjoitettu kirja.

1. perintöprinsessa:
Dan Brown - Enkelit ja Demonit
Aluksi vähän tahmea, mutta sitten erittäin jännittävä kirja Robert Langdonista, joka yrittää pelastaa Vatikaanin ja neljä kardinaalia tuholta. Tämäkin kirja oli hyvin yksityiskohtainen ja ehkä juuri siksi niin jännä. Paikat ja tunteet on hyvin kuvailtu ja vei mukanaan Roomaan. Tykkäsin myös uskonnon kyseenalaistamisesta ja tieteellisistä pohdinnoista.

Ei muita palkintosijoja toukokuun kirjoissa. Mutta kruunun tia tiaran päähänsä kyllä ansaitisi seuraava kirja, jonka luin jo aiemmin keväällä:
Sofi Oksanen - Puhdistus
En muista olenko jo ehtinyt tästä kirjasta kommenttini kertoa, mutta tässä kuitenkin sellainen. Kirja oli todella hyvin kirjoitettu. Kieli oli runsasta ja soljuvaa. Kohtaukset oli kerrottu selkäpiitä karmivan todenmukaisesti ja ykstyiskohtaisesti. Kirja vei mukanaan jo heti alkuunsa. Tässäkin kirjassa kerrottiin naisen asemasta. Tapahtumapaikkoina oli Viro, Venäjä ja Saksa melkein läpi 1900-luvun.

Talven ja kevään aikana on tullut lettua myös pari muuta kirjaa, jotka eivät ole olleet niin suuria kirjallisia menestyksiä, mutta mainittavia ennen jämäsijoja.
Liza Marklund - Paikka Auringossa

Annika Bengtzon -sarjaan kuuluva dekkari, kahdeksas sellainen, joka ei välttämättä pääse ihan parhaimmalle tasolle omassa sarjassaan. Kirjasta puuttu ehkä hiukan niitä yksityiskohtaisia oivalluksia ja nyansseja, joita aikaisemmissa Marklundin Anika -kirjoissa on ollut. Nopeasti luettava ja hyvin etenevä, mutta alkaa ihan vähän toistamaan samoja juttuja kuin edellisissä sarjan kirjoissa.

Sujata Massey - Rei Shimura Havaijilla
Rei Shimura -sarjan kymmenes ja samalla viimeinen kirja. Aloitin sarjan puolesta välistä, eli Morsiuskimonosta. Ihastuin kirjaan ja etsin käsiini loputkinkirjat. Loppuvaiheessa luin ensin kaksi viimeistä englanniksi ja sitten suomeksi, koska kaikkea en ymmärtänyt englanninkielisistä, mutta halusin lukea ne heti, kun tulivat julkisuuteen, sillä halusin tietää mitä Reille tapahtui. Tämäkin kirjasaraja alkoi heikkenemään ajan myötä. Viimeinen kirja tuntuu olevan kuin pakolla kirjoitettu. Tarina etenee, mutta hieman kangerrellen ja koko kirja on jätetty melko lyhyeksi. Harmittavaa, että viimeinen kirja ei kruunannut muutne niin loistavaa sarjaa.

Lisäksi on tullut luettua erityisesti lentokoneessa jotain sattumanvaraisia ostoksia lentokentältä. Kirjat ovat olleen enemmän ja vähemmän hölynpölyä suhteista. Helppoja luettavia ja jopa mieltä keventäviä

Jämäsijat Toukokuussa:
Sophie Kinsella - Himoshoppaaja -kirjat
Aikaisemmin taisinkin jo mainita, että olen lukenut Himoshoppaaja -kirjoja (Himoshoppaajan salaiset unelmat ja Himoshoppaaja vierailla mailla) elokuvaa varten. Päätin lukea myös loput kolme (Himoshoppaajan ratkaiseva askel, Himoshoppaajan sisko ja Hmoshoppaajan vauva), sillä kirjat olivat niin älyttömiä ja kuitenkin aika hauskoja. Kirjat luki nopeasti läpi ja välillä tunsi niin myötähäpeää, iloa, surua kuin noloutta. Sarja on minun mielestäni ehkä tullut jo päätökseensä, mutta kuulemma kirjoja olisi vielä tekeillä. Todella hyvä mielikuvitus täytyy kirjoittajalla olla, jos vielä meinaa jotain uutta keksiä.

Luettavana on tällä hetkellä Madventures -kirja ja Havukka-ahon ajattelija. Havukka-ahon ajattelija on ollut työn alla jo pitkään, mutta se vaan ei jotenkin ole edennyt. Madventures -kirjassa olen päässyt hyvin alkuun, mutta kun siinä ei ole yhtenäistä juonta, niin se on helppo jättää kesken muiden eteen tulleiden kirjojen tieltä.

Kaapissa odottaa jonkinlainen pino uusia, vielä lukemattomia kirjoja. Kun sain eniten lukemista odottaneet karsittua, niin nyt en ole jaksanut tarttua vielä mihinkään. Joko en ole tutkinut kaappia tarpeeksi hyvin tai sitten mikään ei ole vielä oikein pistänyt silmään. Eiköhän sieltä jokin kuitenkin aika pian tule poimituksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa