Siirry pääsisältöön

Tietotekniikka

Tietotekniikka on kai kehitetty helpottamaan ja nopeuttamaan ihmisten elämää. Hyvä keksintö sinänsä, eikä nykypäivänä pysty oikein elämään edes ilman. Minä ainakin käytän tietokonetta lähes päivittäin ja kännykkää joka päivä.

Aina tuo käyttö ei ole helppoa. Kuten varmaan asia onkin, niin ATK on jonkun miehen keksimä. Kooduas vaatii ulkoa opettelua ja loogisuutta ei juuri löydy. Olen käynyt ohjelmoinnin perusteet ja jätin sen aiheen siihen, sillä ei vaan pystynyt enempää. En minä jaksa muistaa mihin tulee puolipiste ja mihin kaksoispiste tai mikä käsky mitäkin tekee ja missä järjestyksessä aisat pitää listata.

Nykypäivänä vaatimukset tietokoneen käytölle kasvavat koko ajan. Pitäisi osata asentaa verkko, pitäisi osata laittaa virustorjunta ja palomuuri, pitäisi osata asentaa ohjelmat, pitäisi osata käyttää kaikkia ohjelmia ja vikatilanteen tullessa korjata kaikki. Ei käy, sanon minä.

Sanoisin, että olen keskimääräistä nohevampi koneen käyttäjä. Minua parempia kyllä löytyy ja heitä kai kutsutaan ammattilaisiksi. ;) Mutta huonopiakin löytyy ja paljon. Eihän näitä asioita opeteta missään. Töissä riittää, kun osaa käyttää perus office-ohjelmia. Niidenkin käyttö pitää kuitenkin opetella pääosin itse. Ainakin uusien versioiden, kuten 2007:n, joka on täysin erilainen kuin vanhemmat. Jos haluat kuitenkin tehdä vähän vielä jotian enemmän, niin pitöisi osata käyttää ohljemia hieman laajemmin. AInkin omaksi iloksi on kiva käyttää kuvankäsittelyohjelmia ja vaikka iTunesia. Vaan missä on näidne ohjelmien käyttöoastus. Ei missään!

Ja mitä sitten, kun tulee vika tilanne??? Menee vain hermot. Ei koneelle osaa tehdä yhtään mitään. Onneksi kotona on expertti, joka hoitaa hienosti mukisematta probleeman kuin probleeman. Mutta tämäkin expertti olettaa minun osaavan paljon enemmän kuin osaan ja tiedän. Mistä ihmeestä olisin voinut kuulla, että CD ei säilytä tietoja ikuisesti tai mikä palvelin on millekin yhteydelle ja mitä tehdä, jos WLAn ei vaan toimi.

Toisinaan siis tietokoneet, tietotekniikka ja koko enemmän vaikeuttaa kuin helpottaa asioista ja asioiden etenemistä!

Kommentit

  1. Ei toimi niin. Samiii!!! APUA!!!

    VastaaPoista
  2. Näinhän se juuri menee.

    VastaaPoista
  3. Ja hauskinta ja karmeinta IT-maailmassa on se että ne (me) ammattilaiset osaamme vielä hämmentää tavallisia käyttäjiä kaiken maailman ihanilla termeillä ja lyhenteillä ja skenaarioilla, jotka tekevät IT-maailmasta hankalemman kuuloisen kuin se mun mielestä oikeasti onkaan. Mutta silti, ohjelmointi on 110% logiikkaan perustuvaa, ja ällötävää myöntää että kivaa. Kunhan ei kompastele dot-nettien (.NET), freimwörkkien (framework), ajaksien (Ajax), ännoneitten (add ones), komponenttien (komponentti), iffien (if - else -ehtolause), luuppien (loop), diploimenttien (deployment, julkaisu), mergemoduleitten (merge module) tai vaikka käbien (CAB) kanssa. Ja muistaa mitkä syntaksierot on veebeen (VB, Visual Basic) ja vaikka javan (Java) välillä. VB ei ainakaan tarvitse puolipisteitä kuten java. Molemmat tarvitsee silti tavallia pisteitä aika runsaasti.

    Enhän lannistanut? Jos ei Sami ehdi auttamaan niin soita mulle :).

    VastaaPoista
  4. Tänks Malla! :)
    Mä olen ihan varmasti suhun yhteydessä, jos Samilla menee hermot mun kanssa. Vaikka en kyllä ymmärtänyt sun tekstistä yhtään mitään, eli mihin mä noita käyttäisin tai tarvitsisin... ;)

    VastaaPoista
  5. Mä käytän tietokonetta joka päivä työkseni kotona ja ohjelmista ovat hallussa ainoastaan graafisen alan ohjelmat, mistään wordeistä ym. ei ole hajuakaan.

    Juuri mitään korjaustoimenpiteitä en osaa tehdä eikä kiinostakaan ja kun ei kiinnosta niin en opikaan. Niin se vaan menee.

    VastaaPoista
  6. Jaanaba: Aivan. Ennen halusin osata kaikkea, mut nyt ei vaan enää jaksa aina opetella uutta. Joka paikassa kuitenkin oletetaan, että tietokoneenkäyttö on hallussa, vaikka koulutusta ei saa mistään. Ja kun työpaikkojen ATK-tukihenkilötkään eivtä usein osaa (vai mitä Minkki P)/ehdi auttaa, niin pattitilanteita tulee paljon. Ärsyttävää!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa