perjantaina, huhtikuuta 11, 2014

Vielä kerran Bikini Challengesta

Olen odottanut julkaiseeko Fitfarm sivuillaan minun kuvani ja tarinani, jotka sinne lähetin Bikini Challengen tiimoilta. Mutta eivät ole vielä viikon sisällä julkaisseet, niin julkaisempa itse. Alkuun sanon vielä, etten olisi uskonut näin suureen muutokseen. Mutta olen erittäin tyytyväinen ja jatkan uudessa valmennuksessa (Endurance), jonka sain kuvat lähetettynäni. Siellä on uusi Bikini Challenge myös alkamassa ensi viikolla, jos kuvani ja tarinani sai sinut innostumaan.

Ja sitten tarinaan ja kuviin.

Olen osallistunut aikaisemmin Superdiettiin, syksyllä 2012, silloin en kuitenkaan saanut mitään aikaiseksi, ei ollut riittävästi tahtoa eikä varsinaista syytä. Jälkeenpäin harmittaa, koska jos silloin olisi jo tehnyt kunnolla pohjaa, nyt ei varmasti olisi edes tarvinnut lähteä koittamaan tiukempaa kiristystä. Miksi sitten lähdin mukaan, miksi minä halusin trimmata kroppaa, vähentää painoa ja haastaa itseäni? Syy on kavereissa ja kiipeilyssä. J

Pari kaveriani ovat toteuttaneet Fitfarmin ohjelmia ja erityisesti Bikini Challengen 2013. Heidän muutoksensa olivat upeita, joten halusin itsekin kokeilla toimiiko BC minulla ja minun tarpeisiini.

Mitä tekemistä kiipeilyllä on BC:n kanssa? Aivan yksinkertaista, kiipeily on tavoittelua ylöspäin, taistelua painovoimaa vastaan. Mitä kevyempi, sitä kevyempää se on, varsinkin jos ei ole riittävästi voimaa. Kumpi taas on helpompaa, voiman lisääminen vai painonpudotus, tulin lopputulokseen, että painonpudotus.

Tiedän erittäin hyvin, että laihdut, jos laitat suuhusi vähemmän kuin kulutat. Tiedän myös, että proteiini menee lihaksiin ja hiilarit vaikuttavat jaksamiseen. Olen aina treenannut ja liikkunut paljon, mutta samalla sallinut itselleni melko vapaan syömisen. Lajini ovat olleet joissain määrin kausiluonteisia ja pääasiassa taito- kuin kestävyyslajeja: kesällä beach volley ja maastopyöräily, talvella lentopallo, murtsikkahiihto ja laskettelu sekä lautailu, kiipeily läpi vuoden. Vanhemmiten hidastunut aineenvaihdunta ja välinpitämättömyys ulkoisiin seikkoihin ovat myös vaikuttaneet siihen, että olen tyytynyt omaan tilaani, ei ole ollut tarvetta tehdä muutosta. Kiipeilykärpänen kuitenkin puraisi vahvasti parin vuoden harrastamisen jälkeen viime syksynä ja päätin kehittyä siinä niin pitkälle kuin rahkeet riittävät. Kiipeily on kokonaisvaltainen laji, joten paremmaksi kiipeilijäksi tuleminen vaatii kehittämistä taito-, voima- ja kestävyysominaisuuksien lisäksi myös fyysisessä olemuksessa. Se oli siis viimeinen niitti sille, että halusin apua erityisesti fiksuun ja kehittävään ruokavalioon, jossa ainekset ovat oikeassa suhteessa sekä muokatakseni kroppaa että myös varmistaakseni jaksamisen treeneissä.

Tavallinen treeniviikkoni sisältää talviaikaan parit lentistreenit ja pelit, kerran biitsiä ja 3-4 kertaa kiipeilyä. Lisäksi jos kelit ja aikataulut sallivat, mukaan ympätään myös murtsikkahiihtoa ja laskettelua/lautailua. Koska urheilu-/liikuntaharrastuksia on jo lähtökohtaisesti lähes joka sormelle ja tavoitteena ei ollut varsinaisesti muokata lihaksista paremmannäköisiä, toteutin Bikini Challengessa pääasiassa ruokavaliota ja hyödynsin treenejä omien lajien lämmittelyinä. BC-treeneistä sain paljon uusia tehokkaita liikkeitä ja ajatusta mikä vaikuttaa parhaiten minnekin. Treeneissä oli hyvin huomioitu sekä ylä- että alakroppa, ja siten ohjelmat tukivat minun sporttejani laaja-alaisesti. Viikkotreenit sopivat parhaiten biitsin ja lentopallon lämmittelyyn, salitreenit taas kiipeilyn alle. Aion jatkossa ottaa mukaan myös kovempaa punttitreeniä varsinkin välikausille, jolloin ei talvi- tai kesälajit ole mahdollisia.

Osallistuminen Bikini Challengeen oli minulle kuin lottovoitto. Sen tuomat tulokset ovat siivittäneet minut jopa uusiin sfääreihin. Painonpudotuksen, ohjelmiin perustuneiden hyvien lämmittelyjen, jaksamisen varmistaneen ruokavalion ja Satun loistavien lisäravinnevinkkien myötä on kiipeilygreidini noussut monta pykälää ylöspäin!!! Se on todella iso juttu minulle ja siten saavutin myös juuri sen mitä ohjelmalta hain. Mutta ei siinä tietenkään vielä kaikki. Myös muihin lajeihin olen saanut uutta buustia, liikkuminen niin biitsi- kuin lentiskentällä on paljon räväkämpää, hyppään korkeammalle ja jaksan paremmin kuin pitkään aikaan. Eikä siinäkään vielä kaikki. Myös ulkomuoto on muuttunut hurjasti, vaatekoko on pienentynyt ja lihakset ovat tulleet esiin, vaikka niitä ei varsinaisesti ole kehitettykään. Olen myös paljon pirteämpi, itsevarmempi ja päättäväisempi ja mikä tärkeintä pysynyt terveenä ja ehjänä.

Olen todella ylpeä siitä mitä sain aikaan ja aion pitää huolen, ettei tätä jumppaa tarvitse tehdä toista kertaa. Kymmenen viikon puristukseen mahtui nimittäin myös huonompia päiviä, vaikka yleisesti ottaen koko jakso meni helposti ja nopeasti, kun tavoite oli kirkkaana mielessä ja oli halua päästä sinne. Ruokavaliota oli helppo noudattaa ja se oli suurin tekijä onnistumiseen. Myös kanssamatkustajien tuki on antanut siiville nostetta projektissa. En voi tarpeeksi kiittää aviomiestä, joka sai kokea pahimmat kiukut ja väsymykset, mutta jaksoi silti kehua ja kannustaa. Sekä Fitfarmin että Facebookin keskustelut, kuvat ja tsempit ovat vieneet joka kerta lähemmäs maalia ja antanut uskoa, toivoa ja yritystä. Fitfarmin konsepti nettivalmennuksesta on loistava, suosittelen kaikille, koska jokaiselle löytyy varmasti myös oma ryhmänsä nettivalmennusten laajasta tarjonnasta.

Numerot
Ikä: 36 vuotta
Pituus: 173 cm
Lähtöpaino-Loppupaino-pudotus: 70kg – 63,5kg – 6,5kg
Rasvaprosentti (alussa-lopussa-pudotus): 23,4% - 19,1% - 4,3%
Sentit:
Rinta (alussa-lopussa-pudotus): 104cm - 83cm - 21cm
Napa (alussa-lopussa-pudotus): 79cm - 67cm - 13cm
Lantio (alussa-lopussa-pudotus): 103cm - 91cm - 12cm
Reisi (alussa-lopussa-pudotus): 61cm - 55cm - 6cm
Yläköysigreidi (alussa-lopussa-nousu):  6B – 7A – 4 pykälää
Liidigreidi (alussa-lopussa-nousu): 5C – 6B+ – 4 pykälää

Ylhäällä alussa, alhaalla lopussa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...