tiistaina, toukokuuta 28, 2013

Voihan Valko-Venäjä

Olin viime viikon naisten lentopallomaajoukkueen mukana Valko-Venäjällä, kaupungissa nimeltään Mogilev. En ole ikinä ollut niin idässä, vaikka 30¤21' leikkaakin Suomen itäistä reunaa esimerkiksi Lieksan läpi.

Kuva

En myöskään ole ollut niin "Venäjällä". Olen käynyt Eestissä ja Latviassa entisen Neuvostoliiton alaisista maista ja Puolassa sekä Bulgariassa Itä-Euroopan maita tarkasteltaessa. Oli kuin olisi palannut vähintään 1970-luvulle tai jopa 1960-luvulle, jos en ole koskaan käynytkään. He itse sanovat, etteivät kuulu Eurooppaan, mihin lie sitten kuuluvat, koska minun mielestäni Venäjäkin on Eurooppaa.

On ihanaa olla kotona, vaikka kaiken kaikkiaan matka menikin hienosti. Alkushokki oli raju, mutta elämään tottui, kun oli selkeät rutiinit. En kuitenkaan syä ihan heti kanaa tai mitään leivitettyä. En myöskään syö spagettia tai banaaneja. Mutta aion syödä vihanneksia ja juoda hanavettä!

En ostanut matkalta mitään nettitunnuksia lukuunottamatta. Jouduinkin pulaan, kun lentokentällä ei ollut a) ravintolaa, b) rahanvaihtoa. Pulan pelasti kello-ostos. Venäläinen "muisto" Valko-Venäjältä, joka ei voisi olla yhtään vähempää venäläinen, jopa enemmän kuin Moskova tai Pietari ovat nykypäivänä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...