Siirry pääsisältöön

Hui hintoja!

En tiedä onko edellisen viikon Himoshoppaaja -ryöppy, kirpputorilajittelu ja -hinnoittelu. hovikirppis, pitkä pätkä shoppailutaukoa vai mikä sekoittanut pään. Vai onko asia tosiaan niin, että tällä hetkellä hinnat ovat todella korkealla.

Eilen kiertelin Stuttgartin lentokenttää pari tuntia, kun saavuin sinne lievästi sanottuna ajoissa. Kauppoja oli ihan mukavasti, enemmän kylläkin tax free-alueen ulko- kuin sisäpuolella. Tein alkuvuodesta päätöksen, että ostan vain tarpeellista ja yritän löytää mahdollisimman edullista. Tälle keväälle hankintalistalla olivat erityisesti aurinkolasit. Toki mieli muuttuu matkalla, että mikä on tarpeellist aja mikä ei, mutta ei kaapista enää löydy niitä kangaskappaleita, joita ei oikeasti käyttäisi. Kiitos myös kaapinsiivoamisavun ja pukeutumisneuvojan, Minkki P:n.

Nythän minä haluaisin talven jälkeen jotakin pirteää ja värikästä. Tarvitsisin myös pari vyötä, yhden mustan ja paksun, yhden mustan ja ohuen ja yhden valkoisen ja ohuen. Niillä luulisi pärjäävän aika pitkälle. Ehkä myös ruskeat ohut ja paksu, jos oikean aletaan hifistelemään. Kenkiin olen tällä hetkellä melko tyytyväinen. Niinpä kiertelin katsomassa vaatekaupoissa ja optiikkaliikkeissä mahdollisia potentiaalisia vaihtoehtoja.

Sen verran järkeä on tullut päähän, että tajuan jo heti alkuunsa, että vaikka olisi kiva ja hyvämerkkinen, niin pakko ei ole ostaa. Vain silloin voi harkita ostamista, jos tuote on hintansa väärti tai ainutlaatuinen. Niinpä eilen ei mukaan tarttunut yhtään vaatekappaletta. Tavallisesta T-paidastakin olisi saanut maksaa 25 euroa halvimmassa liikkeessä. Olisin ollut valmis maksamaan ehkä 15 euroa, jos sitäkään. Onko Suomessakin näin kallista? Pitää ehkä mennä tarkastelemaan hintoja ennen kuin lähtee ensi viikolla reissuun. Vaikka Sami kertoi, että ainakin urheiluvaatteiden hinnat ovat nousseet huimasti. Ennen sai viimeisen päälle laskettelutakin 300 eurolla, mutta nyt ne maksavat järjestään 500 euroa.

Jos hinnat tosiaan ovat tuota luokkaa, niin ei ihme jos ei kauppa käy. Tai sitten on turha puhua mistään taantumasta, jos ihmisillä on varaa laittaa perus-T-paitaa 30 euroa, eli 180 mummonmarkkaa.

No, aurinkolasit tuli kuitenkin hankittua. :) Oakleyn ruskeat ja aika isot. Hyvin naiselliset ja erittäin hyvälaatuiset, tuli nimittäin testattua jo tänään päivällä ajaessa. Eivät nuokaan ilmaiset olleet, mutta tax-freestä, eikä vastaavanlaisia ole näkynyt Suomessa.

Kommentit

  1. T-paidat Primarkissa 2 puntaa kipale. Farkut 12 puntaa, kengät samoin (siis ne kalliimmat). MinkkiP

    VastaaPoista
  2. Pitäis päästä käymään tulla, harmi kun viime kerralla oli niin kiire. Toivottavasti vastaavia löytyy Barcelonasta ensi viikolla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa