Siirry pääsisältöön

Loma, loma, loma

Minulla ei ole tainnut koskaan olla näin pitkää tuakoa postauksissa. Mutta päätin ottaa kunnon loman sekä töistä että siviilielämästä. Vietin suurimaan osan lomastani ilman puhelinta ja erityisesti ilman tietokonetta. No, minullahan on Nokia E90, eli pääsen kyllä nettiin kännykälläkin. Täytyy sanoa, että hyvää teki.

Syksy oli jotenkin todella rankaa, lisäksi vatsa alkoi taas oikuttelemaan. Kaipasin kunnon lomaa. Niinpä jäinkin jo 19.12. lomalle ja olen yhä. Olin todella väsynyt ja aluksi nukuin vain pois univlekoja. Aamuisin ei ollut mitään mahdollisuutta päästä sängystä ylös ennen klo11, vaikka nukkumaan oli mennyt klo22. Kahden viikon jälkeen alkoi tuntumaan, että 9 tunnin unet riittävät. Tänään koitin nousta seitsemältä kahdeksan tunnin unien jälkeen, ei onnistunut. Huomenna uusi yritys, sillä keskiviikkona se on kuitenkin pakko tehdä.

Loman ensimmäiset päivät menivät jouluhankintoja tehdessä. Hiemna stressaavaa sekin,kun mitään ennen lomaa ei ollut ehtinyt tehdä, eikä ollut hirveästi mitään suunnitelmia. Onnistuminprosentti taisi silti olla yllättävän hyvä. :) Joulu vietettiin tätini luona Nousiaisissa. Siellä saatiin olla ihan oikeassa maaseudun rauhassa. Lunta ei valitettavasti ollut, mutta pakkasta ja upea tähtitaivas. Koska viihdyimme hyvin täydessä palvelussa ja hyvässä seurassa, niin päätimmekin viihtyä yhden yön sijaan kaksi yötä. Näin tuli nähtyä myös serkkuja ja hankittua pelikokemusta Suomi Tietopelistä ja Voitto kotiin -pelistä.

Tapaninpäivänä siirryttiin seuraavaan kyläpaikkaan. Tällä kertaa ihan parin kilometkin päähän kotoa, nimittäin Pohjois-Tapiolaan. Jouluruokaa oli sielläkin tarjolla ja lisää serkkuja. Tuli opittua Suomen läänit ja hävittyä pari kertaa viivisuotiaalle Arvaa kuka? -pelissä.

Lauantaina suunnattiin Pohjois-Savoon. Kuopio oli tukikohtana ja siitä pääsikin sopivasti useampaan suuntaan, joista yksi muodostui suosituimmaksi. Nimittäin Tahko! Siel käytiin viidesti viikon aikana, noin 4-5 tunnin laskusettejä vetämässä. Alkuviikosta ilma oli viellä nollassa ja rinteissä kohtuullisen pehmeää, mutta loppuviikon kovat pakkaset vetivät rinteet jäähän ja laskemisen haasteelliseksi. Vielä kun huollatettiin sukset, niin luisto oli sitä luokkaa, ettei paljon tarvinnut antaa mennä, kun olis ollut melko nopeasti metsässä. Viidestä laskupäivästä neljä olivat tosi hyviä, ihan positiivinen saavutus sekin. Laudalle ei päästy, kun jäinen alusta ei hirveästi hokutellut.

Viikon aikana tuli myös käytyä kolmesti ladulla. Ja ostinpa suksetkin. Hyvät ovat, juuri sopivat minulle. Pihtiputaallakin käytiin Mummoa ja Satua moikkaamassa. Niin ja tietenkin vietettiin uudenvuoden vaihtumista.

Nyt on olo aika puhki viikon urheilu-uurastuksen jälkeen. Selkä on kipeä, koko kroppa nenää ja röörejä myöten tukossa ja väsymys on fyysistä. Onneksi on vielä tämä ja huominen ja sitten vasta tarvitsee mennä töihin.

Tuossa kahden viikon aikana tuli paljon asioita mieleen, joita piti kirjata ylös tänne. Nyt ei ole ainuttakaan mielessä. Vuoden vaihtuminen nyt aina on eräänlainen breikpointti, jossa tulee paljon asioita mieleen, mutta tällä kertaa jätän niiden muistelun seuraavaan kertaan. Mitään lupauksia en tehnyt uudelle vuodelle. Aikaisemmin oltiin jo sovittu kesäkunnon tavoittelusta ja aloitinkin sen jo heti joulun jälkeen. Viikon aikana putosi paino 1,6 kg. Myös henkilökohtaisen huollon ja vatsan kuntoonlaittamisen aloittelin joulukuun puolella, joten niitä on hyvä jatkaa, eikä ottaa liian suurta paukkua kerralla.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa