Siirry pääsisältöön

Mennyt vuosi 2008


Kuten lupasi, tässä hieman yhteenvetoa viime vuodelta. (aihehan ja jutun rakenne on ihan voihkittu MinkkiP:ltä)

Tammikuussa täytin 30-vuotta. Se olkoon koko vuoden suurin saavutus ja myöskin tämän jutun aloitus. :)
Synttäreitä juhlittiin kaveriporukassa jo tammikuun puolivälissä. Synttäribileethän olivat meidän yhteiset, sillä Samilla ja minulla on tasan kaksi kuukautta ikäeroa. Oli oikein mukavat After Ski-eminingeissä vietetyt bileet, joiden innoittaman lähdetään viikon päästä porukalla Åreen.

Tammikuussa käytiin myös tyttöjen kesken Tahkolla. No, minähän tietysti hieman sooloilin, kun otin Samin mukaan bussiin ja lauantaina rinteeseen. Mutta suurin osa ajasta ja tietenkin illat/yöt vietettiin mustelmia hankkien, leikattua olkapäätä testaten ja muita haastaen Piazzassa. Tänä vuonna reissuun tuo lisämausteen samaan ajankohtaan ajoittuvat synttärini. ;)

Helmikuussa oli karkauspäivä. eli naisetkin saivat kosia ja minä otin homman hoitaakseni. Asiasta oli kyllä varoiteltu jo useaan otteeseen, mutta toteutinpa kuin toteutin suunnitelmani. Sami, kun vastasi kyllä, niin nyt ollaan sitten virallisesti yhdessä. ;)

Muuten talvi meni hyvinkin voimakkaasti olkapäätä kuntouttaen, hiihtäen, laskien ja töitä tehden. Tahkolla käytiin viikonloppureissulla helmikuussa, Ylläksellä käytiin viikko huhtikuussa ja Vihdissä käytiin useampaan kertaan. Työreissuilla talven ja kevään aikana pyörähdin Hannoverissa, Hollannissa ja Saksassa.

Keväällä aloitettiin pari uutta harrastusta. Tai siis minulle uusia. Nimittäin kahvakuula, juokseminen ja maastopyöräily/alamäkiajo. Juokseminen aloitettiin juoksukoulussa ja vedettiin sitten Länsiväyläjuoksu (17,4km) päälle. Cooperissa meni 2740m, jota piti parantaa syksyllä. No, jäipähän tavoitetta sitten tällekin vuodelle. Eli Länsiväyläjuoksun ajan parantaminen (alle 1h40min) ja cooperissa 2800m. Kahvakuulaan pääsin itseasissa sisään vasta syksyllä, kun osallistuttiin kurssiin, mutta jo keväällä Sami tutustui siihen lähemmin ja veti minutkin mukaan. Keväällä minulle hommattiin kunnon maastosykkeli. Siläl sitten päristeltiin ensin ihan Espoon metsissä, sitten 24h ajossa Lohjalla ja viimein Åressa alamäkeä. Hurjaa mutt aniin kivaa. Onneksi mukaan on saatu myös muita leidejä ja ensi kesänä Minkit racing Team taas jyrää! :)

Wappua vietettiin ensimmäistä kertaa peristadilaisittain. Aattona bileissä Krunikassa ja päivänä Ullanlinnanmäellä. Keli oli hurmaava ja oli oikein mukavaa! Tänä vuonna ei ainakaan huonompaa settiä haluta.

Keväällä alettiin laittamaan pihaa kuntoon. Pohjatyöt saatiin hyvin valmiiksi, kun Samilta hajosi polvi. Piha saatiin kuitenkin onneksi valmiiksi sukulaisten, tuttavien ja Samin työkavereiden avustuksella. Nyt sitä kelpaa ihastella ja siellä nauttia ruahasta. Envi kesänä tulee olemaan niin monet grillibileet, kun vaan pyydetään ja ehkäme syödään pelkkää grilliruokaa koko kesä. Viime kesänä syötiin kerran pihalla ja kaksi kertaa taidettiin grillata. Oli niin huonot kelit.

Juhannus vietettiin Levillä. Sami toipui polvioperaatiosta ja minä pelasin biitsiä. Se olikin yksi niistä kolmesta turnauksesta, joihin osallistuin. Käsi ei ihan toiminut, mutta sijoiuts oli hieno, viides, kaikissa turnauksissa! :) Levillä oltiin myös ensimmäinen lomaviikko. Minä kävin ulkoiluttamassa maastopyörää, laskemassa DH-mäen, seikkailemssa köysiradalla ja juoksulenkillä. Sami toipui. Viikon päätteeksi suunnattiin Keski-Suomeen. Ensin ihailtiin ammattilaisia ja sitten aloitettiin oma yleisurheilukesä. Muuramessa 5-ottelussa kohtalaisia tuloksia ja Espoossa syyskuun alussa 10-ottelussa surkeita tuloksia ja venähtänyt nilkka. Minä syytän vesisadetta. Tänä vuonna pistetään kyllä ennätykset uusiksi, treenitkin jo aloitettu.

Toisella kesälomaviikolla Sami oli buukannut minulta päivän omaan käyttöönsä. Olin aivan innoissani. Kyseessä oli nimittäin yllätys. Ja aivan upea yllätys olikin, nimittäin minä hyppäsin laskuvarjolla! Aivan upea kokemus, kiitos Sami!


Loppukesä ja alkusyksy kuluikin vauhdikkaasti pyörän selässä, tenniskentillä, yleisurheiluareenoilla ja töissäkin aika pitkälti.

Syksy aloitettiin kokoamalla joukkue naisten kakkossarjaan. Lajina siis lentopallo. Paikka olisi ollut parissakin tiimissä, mutta minä valitsin kaverit. Ja hyvin valitsinkin. Minkeillä on ollut kivaa ja peli on kulkenut. Vähän vielä taivalletaan tätäkin vuotta jengin kanssa ja katsotaan mihin rahkeet riittävät. Syksyllä aloittelin myös säännöllistä säbän pelaamista. MinkkiP:n kanssa olin jo käynyt muutamaan otteeseen naisten kanssa pelaamassa, mutta nyt valitsin miehet. Työpaikan porukan kanssa pääsee kerrna viikossa ottamaan itsestään höyryjä irti ja juoksemaan reikäpallon perässä ihan vaikka henkihieverissä.

Lokakuussa pääsin elämäni ensimmäisen kerran USA:han. Työreissu, mutta ihan leppoinen sellainen. Minulla oli esitys konferenssissa. Paikka oli Boston ja minä ihasutin. USA oli juuri sellainen kuin vain voi kuvitella ja tv:ssä olen nähnyt. Haluan uudestaankin! Syksyllä kävin myös ensimmäistä kertaa Iso-Britanniassa, nimittäin Manchester-Liverpool-akselilla. Töissä oli muutnekin hyvin kiireistä, mutta antoisaa. Jihän sitä tällekin vuodelle paljon hommia, vaikka saimmekin töistä kaksi vapaapäivää tähän vuoden alkuun.

Syksyllä tuli sairastettua elämäni ensimmäinen poskiontelontulehdus. Muutne pysyin kohtuullisen terveenä. Jes! Syksyn aikana rentouduttiin Taistelutovereiden parissa, käytiin muutamaan otteeseen leffassa, tuli pakerrettua muuta kirja läpi, pelattua squashia, vedettyä fysiikkatreenejä, pelattua PS3:lla, sienestettyä, leivottua, juhlittua kavereiden mahtavissa bileissä ja odotettua joululomaa. Syksy oli rankinkoskaan kokemani ajanjakso. Olin todella väsynyt. Onneksi tämä vuosi alkoi kuitenkin melko pirteissä merkeissä.

Kuluneesta vuodesta 2008 olen todella kiitollinen ja ylpeä. Paljon tuli taas tehtyä, uusia asioita, ihmisiä ja kohteita kohdattua. Tälle vuodellekin jäi vielä paljon koettavaa ja otankin kaikki haasteet innolla vastaan!

Kommentit

  1. Anonyymi5/1/09 16:19

    Paljon tapahtumia :) Ja rohkeasti oot käyttäny karkauspäivän hyödyn hyväksesi ;) Meillä mentiin sen suhteen perinteisemmällä mallilla, silloin vuosia sitten :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa