lauantaina, joulukuuta 29, 2007

Joulun aika

Minun joulun aika alkoi jo oikeastaan torstaina 20.12., kun Tia, Emiliina ja Kummiset kävivät tervehtimässä. Varsinaiset joulujutut olin jo tehnyt aikoja sitten, joten sairasloman alku oli mennyt lähinnä muihin juttuihin keskittyessä. Hannu toi aivan upean piparkakkutalon (kuva tulossa myöhemmin). Ja Tia ja Emiliina viipyivät hetken kauemmin minua viihdyttäen. :)

Perjantaina piti herätä ajoissa, että ehti hoitaa postitontun tehtävät ja käydä töistä hakemassa joulutervehdyksiä. Otin aamupäivn täysin ulkoilun kannalta ja niinpä kävelin kotoa Olariin ja sieltä Olarinluomaan. Tarkoitus oli kävellä vielä Olarinluomasta kotiin kaupan kautta, mutta joulutervehdykset olivat sen verran isoja ja painavia, etät oli pakko tulla bussilla.

Varsinaiseen joulun viettoon suuntasimme perjantaina Kuopioon Samin vanhemmille. Tarkoituksena oli rauhoittua, ulkoilla ja nauttia olosta. Koska keliksi oli luvattu plussaa ja vesisadetta, niin ei otettu talviurheiluvälineitä mukaan ollenkaan. Auto täyttyi kuitenkin ääriään myötrn, kun oli isoja lahjoja ja yksi kyytiläinenkin mukana.

Minä vein ennen lähtöä roskat ja yritin avata roskiksen kiinni jäätynyttä kantta leikatulla kädellä ja virhehän se oli. Vihlaisi niin kunnolla, että aloitin matkan kylmää olkapäässä takapenkillä Harry Potteria lukien.

Matka meni rattoisasti, kun Samilla oli Marista seuraa etupenkillä ja minä luin kirjaa. Kesti taas lähes tunnin päästä Lahden tielle, mutta se oli tiedossa. Muuten matka meni ruuhkattomsti ja sujuvasti. Perinteinen pysähdys Kuortissa ja perillä ihmisten aikoihin. :)

Lauantai meni shoppaillessa ja pelaillessa. Sunnuntai ruokakaupassa, ulkoillessa, fondueta ja tanssimatolla. Maanantaina, eli aattona, käytiin taas ulkoilemassa, saunottiin, syötiin, käytiin hautausmaalla ja jaettiin lahjoja. Sain kaikkea ihanaa ja oli ilo katsella, kun lahjojen saajatkin olivat oikein tyytyväisiä ja hymyssä suin avatessaan omia pakettejaan. :) Minä sain lahjakortin mm. Day Spahan, korun, itsenihoitojuttuja ja vaatteita, myös kirja ja hattu ilmestyivät paketeista. Samin kanssa yhdessä saatiin myös kaikkea tarpeellista ja kaunista. Nimittäin luonnonkuituiset peitot ja tyynyt, lakanoita, viinikirja, resursseja hankintojen tekemiseen ja löylymittari. (kuvia tulossa)

Joulupäivä oli rauhallinen. Kävimme ulkoilemassa ja söimme, pelasimme tanssimatolla ja katsoimme vähän televisiota. Olisi ollut halua myös pelata hankkimiamme seura-/lautapelejä, mutta ei ollut vaan aikaa. Hankimme nimittäin Samin kanssa yhteensä neljä peliä, kun olimme yhtä hakemassa. Emme osanneet päättää, että mikä olisi hyvä, niin mukaan tarttui useampikin. Nyt meillä on Blokus, Ubongo, Monumento, Scrabble ja Alias. Myös yksi saksankileinen strategiapeli, Siedler vo Gatan, löytyy ja noppia ja pelikortteja. Tulkaapa siis meille pelaamaan, kun ehditte!!! :)

Tapaninpäivänä lähdimme melkein heti herättyämme liikkeelle. Lähdimme Samin Pihtiputaan Mummoa moikkaamaan ja sieltä Kangasalan kautta kotiin. Matka oli melko pitkä mutta meni mukavasti tyhjällä tiellä. Matkalla selvisi myös missä kaukana on Pielavesi. Pihtiputaalla vierähti noepasti pari tuntia ja sitten alkoi kotimatka. On kyllä lohdutonta miten ei edes Suomen keskivaiheilla ole ollenkaan lunta ja asteetkin pyörivät plussan puolella. Mikä talvi tämä on, onko tämä nyt sitten tulevaisuus, vai onko tämä talvi vain poikkeus. Toivottavasti!!

Autoja oli aika paljon eteläänpäin menossa mutta ajo taittui silti sujuvasti. Vettä tuli välillä tosi kovaa ja Kangasalla satoi vähän luntakin, tai oikeastaan räntää. Teimme nopean stop-and-go-tyyppisen vierailun JJM:llä ja suuntasimme lopulta kotia kohti. Jarno oli loihtinut todella maittavan pizzan, joka tuli täysin tarpeeseen ja vatsat täynnä olikin mukava matkata loppureissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...