Siirry pääsisältöön

Saksiniekkojen syönnin pikakurssi

Tuossa ehdittiinkin jo kysyä, että koskakohan olis rapujuhlat. Ja kysymyshän oli juuri tälle päivälle hyvin ajankohtainen, sillä Iloisen ihmisen allakastani löytyi tälle viikolle omistettu opetus. :)



------

Ravut syödään käsin, mutta hyvänä apuvälineenä toimii rapuveitsi. Jokaisella saksiniekkojen ystävällä on oma syömäjärjestyksensä, joka on lunnollisesti juuri se ainoa ja oikea! Monet aloittavat syömisen saksista tai pyrstöstä. tartu rohkeasti vaan saksiniekasta kiinni ja löydä oma tyylisi!!

Syöntitapoja ja -järjestyksiä on siis useita. Tässä yksi ohje:
1. Irrota ravun sakset taittamalla ja väännä ensin irti saksen pienempi haara. Katkaise kärki rapuveitsen reiän avulla ja imaise mehut.
2. Katkaise seuraavaksi saksen isomman haaran kärki rapuveitsellä. Imaise mehut. Leikkaa saksen kylki auki ja kaiva liha esiin. Toista käsittely toiselle sakselle.
3. Irrota selkäpanssari ja imaise keskivartalon mehu suuhusi. Kaavi kuoren alla oleva valkoinen tahna, "rapuvoi", talteen. Se maistuu esim. paahtoleivän päälle siveltynä.
4. Imeskele keskiosan lihat, mehu sekä mahdollinen mäti (tyttöravuilla). Mikäli haluat, voit myös irrottaa pikkujalat ja imeä niitä.
5. Väännä ravun pyrstö irti. Poista kilpi ja kaiva pysrtöliha esiin. Poista peräsuoli vetämällä. Suolen tummuus riippuu siitä, miten kauan rapu on oleillut pyydyksessä. Tämän jälkeen pyrstöliha on valmis syötäväksi.
6. Nautiskele ravun lihat sellaisenaan tai kerää ne voidellulle paahtoleivälle ja ripottele päälle hienonnettua tilliä. ota ensimmäiselle pyrstölle snapsi.

Kommentit

  1. Anonyymi7/8/07 10:22

    Bodyguardilla on kuulemma rapuveitset. Tai siis turvallisuusjohtajalla...

    VastaaPoista
  2. Loistavaa Turvallisuusjohtaja! :) Mä oli jo laittamassa niitä tuparilahjalistalle. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat...

Kaikki SkiExpoon

Ensi viikonloppuna on Messukeskuksessa SkiExpo ja sen lisäksi myös BoardExpo, Lätkä&SäbäExpo, DigiExpo ja HifiExpo. SkiExpossa on uutuutena Timantti. TIMANTTI esittelee häikäisevät huippu-uutuudet! Timanttialueella, Skiexpon keskiössä, esittäytyvät kauden väline-, varuste- ja tekstiiliuutuudet – kukin merkki omalla osastollaan. Ja tuolta Timantista löytyy myös Power Balance . Minä olen saanut mukavaa tukea ja buustia PB:stä biitsiin, maastopyöräilyyn ja lentopalloon. Viime talvena tuli vähän hiihdettyä ja laskettua PB:n kanssa ja kyllähän liuku oli pidempi ja tasapaino parempi. Olkapää on saanut liikkuvuutta tarroista ja ranteet sekä kaula koristeita. Näistä ja monista muista kokemuksista tulen kertomaan myös messuilla, joten tule testaamaan!

:)

Olipa isoja banaaneja kaupassa. Pakkohan niitä oli ostaa. :) Ovat vielä Reilun Kaupan banaaneja. :) Eivät edes mahtuneet omaan kiikkuunsa, vaan putosivat appelsiinien päälle. Jaffa-appelsiinit ovat muuten ihan älyttömän hyviä, todella mehukkaita. Vaikka kuvasta ei uskoisi, niin appelsiinit ovat ihan normaalikokoisia, eli vähän tennispalloja suurempia. :) S-kaupasta nämäkin herkut... :)