Tuossa ehdittiinkin jo kysyä, että koskakohan olis rapujuhlat. Ja kysymyshän oli juuri tälle päivälle hyvin ajankohtainen, sillä Iloisen ihmisen allakastani löytyi tälle viikolle omistettu opetus. :)

------
Ravut syödään käsin, mutta hyvänä apuvälineenä toimii rapuveitsi. Jokaisella saksiniekkojen ystävällä on oma syömäjärjestyksensä, joka on lunnollisesti juuri se ainoa ja oikea! Monet aloittavat syömisen saksista tai pyrstöstä. tartu rohkeasti vaan saksiniekasta kiinni ja löydä oma tyylisi!!
Syöntitapoja ja -järjestyksiä on siis useita. Tässä yksi ohje:
1. Irrota ravun sakset taittamalla ja väännä ensin irti saksen pienempi haara. Katkaise kärki rapuveitsen reiän avulla ja imaise mehut.
2. Katkaise seuraavaksi saksen isomman haaran kärki rapuveitsellä. Imaise mehut. Leikkaa saksen kylki auki ja kaiva liha esiin. Toista käsittely toiselle sakselle.
3. Irrota selkäpanssari ja imaise keskivartalon mehu suuhusi. Kaavi kuoren alla oleva valkoinen tahna, "rapuvoi", talteen. Se maistuu esim. paahtoleivän päälle siveltynä.
4. Imeskele keskiosan lihat, mehu sekä mahdollinen mäti (tyttöravuilla). Mikäli haluat, voit myös irrottaa pikkujalat ja imeä niitä.
5. Väännä ravun pyrstö irti. Poista kilpi ja kaiva pysrtöliha esiin. Poista peräsuoli vetämällä. Suolen tummuus riippuu siitä, miten kauan rapu on oleillut pyydyksessä. Tämän jälkeen pyrstöliha on valmis syötäväksi.
6. Nautiskele ravun lihat sellaisenaan tai kerää ne voidellulle paahtoleivälle ja ripottele päälle hienonnettua tilliä. ota ensimmäiselle pyrstölle snapsi.

------
Ravut syödään käsin, mutta hyvänä apuvälineenä toimii rapuveitsi. Jokaisella saksiniekkojen ystävällä on oma syömäjärjestyksensä, joka on lunnollisesti juuri se ainoa ja oikea! Monet aloittavat syömisen saksista tai pyrstöstä. tartu rohkeasti vaan saksiniekasta kiinni ja löydä oma tyylisi!!
Syöntitapoja ja -järjestyksiä on siis useita. Tässä yksi ohje:
1. Irrota ravun sakset taittamalla ja väännä ensin irti saksen pienempi haara. Katkaise kärki rapuveitsen reiän avulla ja imaise mehut.
2. Katkaise seuraavaksi saksen isomman haaran kärki rapuveitsellä. Imaise mehut. Leikkaa saksen kylki auki ja kaiva liha esiin. Toista käsittely toiselle sakselle.
3. Irrota selkäpanssari ja imaise keskivartalon mehu suuhusi. Kaavi kuoren alla oleva valkoinen tahna, "rapuvoi", talteen. Se maistuu esim. paahtoleivän päälle siveltynä.
4. Imeskele keskiosan lihat, mehu sekä mahdollinen mäti (tyttöravuilla). Mikäli haluat, voit myös irrottaa pikkujalat ja imeä niitä.
5. Väännä ravun pyrstö irti. Poista kilpi ja kaiva pysrtöliha esiin. Poista peräsuoli vetämällä. Suolen tummuus riippuu siitä, miten kauan rapu on oleillut pyydyksessä. Tämän jälkeen pyrstöliha on valmis syötäväksi.
6. Nautiskele ravun lihat sellaisenaan tai kerää ne voidellulle paahtoleivälle ja ripottele päälle hienonnettua tilliä. ota ensimmäiselle pyrstölle snapsi.
Bodyguardilla on kuulemma rapuveitset. Tai siis turvallisuusjohtajalla...
VastaaPoistaLoistavaa Turvallisuusjohtaja! :) Mä oli jo laittamassa niitä tuparilahjalistalle. :)
VastaaPoista