Siirry pääsisältöön

Töitä

Olen työskennellyt Planarilla nyt 7 kuukautta ja risat. Aloitin täällä 1.4.2006 pitkän ja haastavan työnhakuprosessin jälkeen. Lisää työnhaustani voi lukea TEK:n URAfocus -lehdestä sivuilta 34-35.



Tämä on ollut unelmatyöpaikka. Työ on haastavaa ja opettavaa sekä mielenkiintoista. Saan tehdä monia erilaisia tehtäviä ja kehityn koko ajan. Planar on erittäin hyvä työnantaja ja ALD-tiimini hyvin ammattitaitoinen. Planar on amerikkalainen erikoisnäyttöyritys, jolta saa tuotteita niin teollisuuteen, lääketieteellisiin sovelluksiin kuin kuluttajillekin. Esimerkiksi Xscreen on uusi tuote, joka kannattaa ainakin tsekata mikäli on suunnittelemassa videoprojektorin käyttöä. ;)

Espoon Planarin pisteessä, missä minä työskentelen, tehdään EL-näyttöjä (elektroluminessi). EL-näyttöjen valmistuksessa käytetään ALD-tekniikkaa. Lisäksi meillä on kokoonpanoa ja huoltoa ja ALD-tiimi, jossa minä olen osallisena. :)

Minun nimikkeeni on suomeksi ALD-asiakasprojektien vetäjä ja englanniksi Application Engineer, ALD Technology. Käytännössä hoidan asiakkaiden läpiviennin koko ALD-pinnoitusprosessin aikana. Teen siis markkinointityötä saadakseni asiakkaita ja luodakseni heidän kanssa hyvän asiakassuhteen . Yritän löytää heidän ongelmansa ja ratkaisun niille ALD:llä. Sitten teen ALD-pinnoitukset ja tutkimustyös ja lopuksi hoidan paperisodan ja laskutuksen. Välillä mallinnan 3D-ohjelmalla itsesuunnittelemiimme ja rakentamiimme koneisiin osia ja välineitä tai hahmottelen pinnoitusprofiileja.

Mutta mitä on ALD? ALD tulee sanoista Atomic Layer Deposition, joka on suomennettuna atomikerroskasvatus. ALD:llä tehdään atomikerroksia, jotka ovat hyvin ohuita. Pinnoituksia tehdään eri materiaaleilla/materiaaleista erilaisille pinnoille. Pinnoitukset tehdään vakuumiuunissa. Lisätietoja voi kysellä minulta! :)

On ihana olla oikeassa työssä! ;)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa