Siirry pääsisältöön

Kesä

Oi ihana kesä! Minäkin pääsin vihdoin nauttimaan kotimaan kesästä sen kauneimmassa muodossa, eli aurinkoisena ja lämpimänä. :)

Viikonloppu meni pääasiassa Tampereen seudulla, jossa oli kelit todellakin kohdillaan. Grilliruokaa ei voita kauniina kesäiltana mikään, eikä hyvää seuraa sen paremmin. Mutta vielä paremmaksi pistää kesämökki pienen järven rannalla. Ah ihanuutta, minäkin kävin uimassa useamman kerran.

http://samilaakkonen.kuvat.fi/kuvat/Tre/IMAG0024.jpg/_full.jpg
Uimassa auringonsillassa kauniina kesäiltana, voiko parempaa olla!!
Kesäretki Teiskon suuntaan tarjosi uusien kiipeilykallioiden lisäksi myös hauskoja nähtävyyksiä. Viitapohjassa olisi ollut oikein iltamatkin, mutta nyt ei kerennyt.

http://samilaakkonen.kuvat.fi/kuvat/Tre/IMAG0004.jpg/_full.jpg
Sisällä lukee "Saapuva liikenne", niin helmi!! :)

 Koska keli oli lämmin, oli energiat enemmän ja vähemmän hukassa. Autossa on onneksi ilmastointi, joten kotimatka oli paras vaihtoehto 30-asteen helteessä. ;) Illalla jaksoi paremmin ja tulikin taas tutustuttua kodin lähimaastoihin, nimittäin Villa Elfivikin lähiseutuihin, kuten Laajalahden luontopolkuun, Tapiolan golf-kentän ympäristöön ja Turun motarin kupeessa oleviin juoksuhautoihin. On muuten sitten vattua tarjolla, jos vaan pistää nokkaansa hieman ulos ja metsäänpäin. Suosittelen käymään hakemassa pois ennen kuin menevät vanhoiksi.

Teinmyös kesäruokaa parhaimmillaan, eli kesäkeittoa. Minä kun en osaa oikein tehdä tavallista, niin tällä kertaa tuli tuunattua kesälohikeitto. Täältä hain vähän ideaa ostoksille, erityisesti sipuli oli uusi juttu. Mutta lisäksi laitoin sekaan sulatejuustoa, chiliä, maissia, valkosipulia, pinaattia ja tuota tilliä. Namnam!!

Spesiaali kesäkeitto
Piti kerätä pihalta talteen punaiset viinimarjat, etteivät mene parempiin suihin. Ihania punaisia mollukoita jugurtin kanssa, vispipuuroon tai ehkä piirakkaan. Karviaisia vielä odotellaan kypsyviksi.

Kirpeät on parhaita

Kommentit

  1. Kesä on kyllä ihana Suomessa kun se on hyvän kelinen. Tampereen seudun kalliot mun piti tänä kesänä mennä läpi, varsinkin Rämökallio. Siellä kuulemma helppoja sportteja. Vielä on jäänyt näkemättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rämövuorta meillekin suositeltiin. Siellä on tosiaan helppoa sporttia, tuoreita reittejä kivalla pulttauksella. Jää meillekin ensikertaan.
      Ei Viitapohjakaan huono ollut ja sijainti oli meille parempi muiden menojen suhteen. Viitapohjassa on vaan hyvä osata trädittää tai sitten kiivetä vähän vaikeampaa. Sormenleikkaaja (6a) on kuulemma ja nimittäin aika pitkillä pulttiväleillä ja vika väli ankkurille tosi kinkkinen.

      Tykkään paljon kesästä, mutta tykkään myös talvesta! Syksyisinkin voi olla tosi nättiä ja keväisin on aina uuden tuntua. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa