tiistaina, heinäkuuta 16, 2013

Back to normal

Loma takana, arki käsissä. Oli ihana loma, tuntui paljon pidemmältä kuin kaksi viikkoa. Onneksi paluu töihin sujuu kevyemmän kaavan kautta, kun työpaikalla on kovin hiljaista. Mutta toisin on kotona. Alkuvuosi on mennyt niin tukka putkella, ettei ole ehtinyt tehdä kuin ne mitä kalenterissa lukee. Itsehän minä ne sinne kalenteriin olen kirjoittanut, ehkä kadu, paljon tuli tehtyä ja hyvin valmistauduttua loman taskeihin.

Ikään kuin kello olisi pysähtynyt viime sunnuntaihin, jolloin palasimme kotiin. Kalenteri näyttää kovin tyhjältä ja päässäkään ei ole miljoonaa asiaa mielessä. Nyt onkin hyvä aika tarttua niihin hommiin, jotka ovat alkuvuoden aikana jääneet tekemättä. Löysin ulkovaatekaapista vielä toppatakkeja, ne voisi laittaa edes hetkeksi pois ennen ensi talvea. Pihalla on hätätisesti leikattu nurmikkoa, mutta muuten se näyttää ihan hylätyltä jättömaalta. Eilen alkoi raivaus ja talon pääty koti muodonmuutoksen viiden vuoden itsehallinnon jälkeen.

Aika paljon lähtee kompostiin ruusupensasta ja valkojuurta. Osa kivistäkin piti kaivaa uudelleen esiin.

Nyt on pihalla enää terassin hionta, jotta saa vanhat pinnoitteet pois ja laitettua uuden öljyn tilalle. Etupiha pitää raivata ja takapihalla marjapensaiden alue. Siellä pitää myös korjata aitaa ja täyttää maata. Muutamat yrtit pitäisi istuttaa ja kukkiakin olisi kiva olla ruukuissa. Ikkunat olisi hyvä pestä ja sisäkukkien mullat vaihtaa. Onneksi on vielä kesää jäljellä, eikä kaikki tarvitse olla tehtynä vielä tänään. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...