tiistaina, lokakuuta 23, 2012

Sisiliaan lomalle - sinäkin

Vielä vähän Sisiliasta ja lomailusta siellä.

Auringonlasku Salinella Torre Isuliddalta kuvattuna.

Matkavalmistelut:
1. Lennot Ryanairin kautta Trapaniin - Ryanair lentää suoralla lennolla Tampereelta, muista lisätä matkatavarat varaukseen. Kun lennot varaa ajoissa, on hinnat hyvinkin matalat. Kannattaa olla tarkkana varausten suhteen, ettei varaa mitään ylimääräistä.
2. Majoitus Homelidaysin kautta San Vito Lo Capoon - Kiitos vinkeistä ihanille ystäville, rakkaan kummipojan vanhemmille. Meidän Villaksi valikoitui 'House of Lemons'.
3. Autovuokra Hertziltä, nouto ja palautus Trapanin lentokentälle (Birgi) - Auto on tarpeellinen niin siirtymiseen San Vito Lo Capoon (noin 1h matka) kuin perilläkin. Taksejakin kyllä löytyy.
4. Ryanair vaatii, että check-init on tehty etukäteen ja kaikki dokumentit on mukana. Kannattaa siis tehdä sekä meno että paluu samalla kertaa. Check-inien yhteydessäkin yritetään vielä kaupata ekstraa, ole tarkkana. Check-in vaatii nimen, passin numeron ja voimassaolopäivän. 
5. Laukkujen punnitseminen ja mittaaminen jo kotona - Ryanair on aika tiukka matkatavaroiden suhteen, joten suosittelen tätä toimenpidettä kotona, ellei halua maksaa ylimääräisiä kymppejä.
6. Eväät lennolle - Lennolla ei saa mitään ilmaiseksi, joten kannattaa ottaa evästä mukaan, muista kuitenkin nestesääntö, eli litran läpinäkyvään pussiin maksimissaan 100ml pakkauksia nestettä. Lentokentältä voi toki ostaa juomat mukaan. (ps. lentokoneeseen saa viedä puiset neulontapuikot)
7. Pirkkalassa on kaksi lentokenttäparkkia, Finavian ja paikallinen.

Perillä:
8. Vettä ei voi juoda hanasta, koska mafia on sen "myrkyttänyt"
9. Tonnikala on ihan superhyvää, myös purkkitonnikala.
10. Kahvi on ihanaa ja mutteripannua on helppo käyttää.
11. Jäätelö on ihanaa.
12. Simpukat (Zuppa di Cozze) ja muut merenelävät on ihan ykkösjuttu San Vito Lo Capossa
13. Ravintoloista suosittelen Cozzaroa ja Al Delfinoa. Pizzat on alle kympin, samoin pastat ja muut primot ja antipastit. Secondit on 10-20 euron välissä, ellei ota hummeria, joka on hyvää, mutta hieman hinnakkaampaa.

14. Kylässä on upea biitsi ja mielettömät kiipeilymahdollisuudet. Läheltä löytyy Zingaron luonnonpuisto ja naapurikylät ovat lyhyen ajomatkan päässä.
15. Kylässä on muutama kauppa, muttei sinänsä mitään ihmeellistä shopattavaa.
16. Ruokakaupat ovat auki miltei aina, paitsi sunnuntai-iltaisin ja siestan aikaan.
17. Vuoden päätapahtuma on Cous Cous-festivaalit, jolloin kylä on melko täynnä väkeä. Me osuimme myös samaan aikaan kiipeilyfestareiden kanssa. Muitakin tapahtumia löytyy.
18. Asunnot eivät ole valmistettu ihan samalla pieteetillä kuin Suomessa, ovet saattavat salskata, vesiputket eivät välttämättä ole ihan niin justiinsa ja pumppukin voi olla vajaakäynnillä. Hellat on muotoa kaasu ja kaikki lattiat ovat laattaa.
19. Meidän loman aikana lokakuun alkupuolella sää oli aurinkoista ja 25-30C asteen välillä. Viimeisenä päivänä iski kova ukkosmyrsky ja koko lähtöpäivä satoi.
20. Trapanin kentällä koneeseen menevät tavarat mitattiin vasta juuri ennen koneeseen astumista. Kentältä ostettuja tavaroita ei kuitenkaan laskettu mukaan näihin. Matkamuistot, erityisesti tonnikalat ja oliiviöljyt kannattaa ostaa paikan päältä, lentokentällä ne on hävyttömän hintaisia.

Eiköhän tässä ollut ne tärkeimmät. Jos sinulla on kysyttävää, niin kysy rohkeasti! :)  

Monte Monaco kuvattuna "House of Lemons":in pihalta.
2 kommenttia:

 1. Ravintolat, joita emme suosittele:
  - Gna' Sara: palvelu oli erinomaista, pihvi heikko, grillatut vihannekset vetisiä ja mauttomia. Cappucino hätäisesti tehty.
  - Insonnia: surkea palvelu, mitäänsanomaton ruoka (pizzat, pastat, leikkeleet). Suosittelemme kiertämään kaukaa, kun paljon parempia vaihtoehtoja on parin askeleen päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuota Insonniaa en mäkään suosittele. :(

   Poista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...