Siirry pääsisältöön

Sisiliaan lomalle - sinäkin

Vielä vähän Sisiliasta ja lomailusta siellä.

Auringonlasku Salinella Torre Isuliddalta kuvattuna.

Matkavalmistelut:
1. Lennot Ryanairin kautta Trapaniin - Ryanair lentää suoralla lennolla Tampereelta, muista lisätä matkatavarat varaukseen. Kun lennot varaa ajoissa, on hinnat hyvinkin matalat. Kannattaa olla tarkkana varausten suhteen, ettei varaa mitään ylimääräistä.
2. Majoitus Homelidaysin kautta San Vito Lo Capoon - Kiitos vinkeistä ihanille ystäville, rakkaan kummipojan vanhemmille. Meidän Villaksi valikoitui 'House of Lemons'.
3. Autovuokra Hertziltä, nouto ja palautus Trapanin lentokentälle (Birgi) - Auto on tarpeellinen niin siirtymiseen San Vito Lo Capoon (noin 1h matka) kuin perilläkin. Taksejakin kyllä löytyy.
4. Ryanair vaatii, että check-init on tehty etukäteen ja kaikki dokumentit on mukana. Kannattaa siis tehdä sekä meno että paluu samalla kertaa. Check-inien yhteydessäkin yritetään vielä kaupata ekstraa, ole tarkkana. Check-in vaatii nimen, passin numeron ja voimassaolopäivän. 
5. Laukkujen punnitseminen ja mittaaminen jo kotona - Ryanair on aika tiukka matkatavaroiden suhteen, joten suosittelen tätä toimenpidettä kotona, ellei halua maksaa ylimääräisiä kymppejä.
6. Eväät lennolle - Lennolla ei saa mitään ilmaiseksi, joten kannattaa ottaa evästä mukaan, muista kuitenkin nestesääntö, eli litran läpinäkyvään pussiin maksimissaan 100ml pakkauksia nestettä. Lentokentältä voi toki ostaa juomat mukaan. (ps. lentokoneeseen saa viedä puiset neulontapuikot)
7. Pirkkalassa on kaksi lentokenttäparkkia, Finavian ja paikallinen.

Perillä:
8. Vettä ei voi juoda hanasta, koska mafia on sen "myrkyttänyt"
9. Tonnikala on ihan superhyvää, myös purkkitonnikala.
10. Kahvi on ihanaa ja mutteripannua on helppo käyttää.
11. Jäätelö on ihanaa.
12. Simpukat (Zuppa di Cozze) ja muut merenelävät on ihan ykkösjuttu San Vito Lo Capossa
13. Ravintoloista suosittelen Cozzaroa ja Al Delfinoa. Pizzat on alle kympin, samoin pastat ja muut primot ja antipastit. Secondit on 10-20 euron välissä, ellei ota hummeria, joka on hyvää, mutta hieman hinnakkaampaa.

14. Kylässä on upea biitsi ja mielettömät kiipeilymahdollisuudet. Läheltä löytyy Zingaron luonnonpuisto ja naapurikylät ovat lyhyen ajomatkan päässä.
15. Kylässä on muutama kauppa, muttei sinänsä mitään ihmeellistä shopattavaa.
16. Ruokakaupat ovat auki miltei aina, paitsi sunnuntai-iltaisin ja siestan aikaan.
17. Vuoden päätapahtuma on Cous Cous-festivaalit, jolloin kylä on melko täynnä väkeä. Me osuimme myös samaan aikaan kiipeilyfestareiden kanssa. Muitakin tapahtumia löytyy.
18. Asunnot eivät ole valmistettu ihan samalla pieteetillä kuin Suomessa, ovet saattavat salskata, vesiputket eivät välttämättä ole ihan niin justiinsa ja pumppukin voi olla vajaakäynnillä. Hellat on muotoa kaasu ja kaikki lattiat ovat laattaa.
19. Meidän loman aikana lokakuun alkupuolella sää oli aurinkoista ja 25-30C asteen välillä. Viimeisenä päivänä iski kova ukkosmyrsky ja koko lähtöpäivä satoi.
20. Trapanin kentällä koneeseen menevät tavarat mitattiin vasta juuri ennen koneeseen astumista. Kentältä ostettuja tavaroita ei kuitenkaan laskettu mukaan näihin. Matkamuistot, erityisesti tonnikalat ja oliiviöljyt kannattaa ostaa paikan päältä, lentokentällä ne on hävyttömän hintaisia.

Eiköhän tässä ollut ne tärkeimmät. Jos sinulla on kysyttävää, niin kysy rohkeasti! :)  

Monte Monaco kuvattuna "House of Lemons":in pihalta.




Kommentit

  1. Ravintolat, joita emme suosittele:
    - Gna' Sara: palvelu oli erinomaista, pihvi heikko, grillatut vihannekset vetisiä ja mauttomia. Cappucino hätäisesti tehty.
    - Insonnia: surkea palvelu, mitäänsanomaton ruoka (pizzat, pastat, leikkeleet). Suosittelemme kiertämään kaukaa, kun paljon parempia vaihtoehtoja on parin askeleen päässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuota Insonniaa en mäkään suosittele. :(

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa