Siirry pääsisältöön

Parempi elämä

Sehän tiedetään, että uutena vuotena luvataan vaikka mitä paremman, terveellisemmän, laihemman ja what ever elämän puolesta. Minä olen päätöksen kuitenkin tehnyt jo aikaisemmin ja harjoittelen tämän viikon keinojen ottamista käyttöön.

Minun paremman elämän reseptiin kuuluu seuraavaa:
- Piikkimatto: nyt olen parina iltana sen päällä köllötellyt ja tuntuu ihan hyvältä. Veri lähtee kiertämään ja lämmittää mukavasti. Helppoa käyttää, kun illalla laittaa hetkeksi selän alle ennen varsinaisia unia. Nukuttaakin paremmin. Reissullekin helppo kääriä matkalaukkuun mukaan.

- Aloe vera: olen nyt puolitoista kuukautta juonut aloevera-juomaa ja se tuntuu toimivan. Vuodenvaihteessa lisään määrää ja korvaan juomalla ainakin vitamiinit. Aloevera puhdistaa ja siten saa myös vatsan toimimaan. Lisäksi juomasta saa paljon hyviä antioksidantteja ja se on täyttä ravintoa, voi siis korvata jopa osan päivän kasviksista, jos niitä ei muuten tule syötyä.

- Sarvikuonokannu: minulla on taipumusta, että nenä menee helposti tukkoon, limaa kertyy ja se saattaa aiheuttaa jopa poskiontelon tulehduksia. Niinpä alan käyttää sarvikuonokannua joka aamu puhdistamaan röörit. Ei se ihan helppoa alkuun ole, mutta eiköhän siihen totu nopeasti, koska se on kuitenkin nopeaa ja kivutonta. :)

- Seksikäs aamujuoma: juoma sisältää kaiken mahdollisen tarvittavan. Siinä on marjat, kuidut, rasvat, proteiinit, kaikki. Sami bongasi ohjeen, joka löytyi kirjasta 10 vuotta nuorempi 10 viikossa. (ps. kuvan nainen on päälle viisikymppinen...)

- Luomu: ruuan laatu laskee koko ajan teollistamisen ja tuotannollistamisen takia. Ruuan laadulla on kuitenkin loppuviimein suurin merkitys, kun halutaan oikeasti vaikuttaa siihen mitä ruuasta saadaan. Lisäksi luomuruoka vaan maistuu paremmalta. Aluksi ostetaan luomuna sitä mitä tavallisesta kaupasta saa, mitään hifistelyä ei tässä vaiheessa kuitenkaan aleta harjoittamaan. Joulupiparit jo leivottiin luomujauhoista ja luomusokerista, myös luomujuusto, luomusalaatti ja luomukaurajuoma ovat olleet testissä.

- Sokerit ja hiilarit minimiin: sokerit ja hiilarit väsyttävät. Tätä en vielä konkreettisesti ole omassa ruokavaliossa ottanut käyttöön muuten kuin päivällisten muodossa. Illalla meillä nimittäin on syöty koko syksyn vain salaattia sen lisäksi proteiiniä. Salaatti maustetaan yrteillä ja erilaisilla salaateilla, kuten vuonankaalilla ja rucolalla. Lisäksi päälle paljon pähkinöitä ja oliiviöljyä, niin kyllä maistuu ihan perusvihanneksetkin. Proteiininä juustoa, kalaa, kanaa tai ihan lihaa. Myös tofua kävisi.

- Kaverit: Norpan kanssa sovittiin, että aletaan käymään ulkona. Ja se jos mikä tuottaa iloa ja parempaa mieltä. Lisäksi saa kaunistautua ja käyttää kaikkia ihania vaatteita. :)

Jos lähtee noilla liikkeelle, niin voi pikku hiljaa lisätä muitakin parempia vaihtoehtoja. En ota mitään stressiä, koska silloin ei mistään tule mitään. Ja kun harjoittelee jo etukäteen, niin tietää mitä oikeasti on tulossa. Kohti energisempää ja iloisempaa huomista! :)

Kommentit

  1. Hyviä juttuja.
    Tavallisesta kaupasta saa jo nykyään vaikka mitä luomua. Munkin mielestä se riittää hyvin, ei tarvi lähteä ympäri kaupunkia metsästämään sitä ja tätä.

    Piikkimattoa tekis kans mieli.

    VastaaPoista
  2. Yksi asia listalta puuttuu - VÄHEMMÄN TÖITÄ! MinkkiP (joka tälläkin hetkellä tyhjentää ässämix pussia...)

    VastaaPoista
  3. Jaana, suosittelen piikkimattoa ehdottomasti. :)

    MinkkiP, vähemmän töitä olisi ratkaisu kaikkeen. Siksi olenkin myös päättänyt yrittää vähentää, mutta koska se on epävarmin kaikesta, eikä sitä ole vielä aloitettu, niin voinut mainita tässä. ;)

    VastaaPoista
  4. Samoilla linjoilla, samoilla linjoilla. :)
    Oikeastaanhan resepti sinänsä on yksinkertainen - työn, vapaa-ajan, urheilun, levon ja ravinnon pitää "vain" olla tasapainossa. On hyvä vaikka pari kuukautta pitää kalenteria siitä mitä on tehnyt - kuinka paljon töitä - kuinka paljon lepoa - koska yleensä kaikille käy niin että todellinen yhteenveto näyttää erilaiselta kun se mutu-käyrä mitä on ajatellut.
    Mulla oli myös kulttuurin puolesta hieman rauhallisempi vuosi, ja olen luvannut itselleni käydä taas paljon enemmän näyttelyissä ja esityksissä! :)
    Mutta paremman elämän suunnitelmasi näyttävät oikein hyviltä - mennään pian paljettitopeissa syömään ja juomaan luomua! ;)

    VastaaPoista
  5. Kiitos Norppa vinkistä. Pitääkin ottaa Excel käyttöön tuon ajanhallinnan kanssa. Mä olen sitten niin täysin mukana tuossa kulttuuri-iloittelussa. Ne kaikki kerrat kun ollaan yhdessä menossa paljettitopit päällä lasketaan! :)

    VastaaPoista
  6. Heipsonen Noora!
    Minun on ihan pakko kommentoida tuota sinun poskiontelotulehdusjuttua.
    Tuo sarvikannu on varmasti ihan hyvä juttu, mutta voisit kokeilla joskus minun äidin antamaa reseptiä, joka hoituu ihan vaikka aamu-, ilta- tai päivälenkillä. Täytyy vain katsoa, että ei ole kovin paljoa väkeä todistelemassa tätä rituaalia.

    Ota nenäliina mukaan, voit tarvita sitä tai sitten et. Harjoitus ja vain harjoitus tekee mestarin, niin tässäkin lajissa.
    Pue ulkoiluvaatteet päälle ja eikun ulos lenkille.
    Nopea vilkaisu ympärille, etteivät kaikki naapurit keksi tätä yksinkertaista, mutta toimivaa hoitomenetelmää.
    Asento - lievä etukumara.
    Toinen sierain tukkoon, painat etu- tai millä sormella tahansa sierainta niin, että sieltä ei pääse ilmaa.
    Sitten voimakas niisto-toimenpide, niin voimakas, että korvat menee vähän lukkoon ja silmäkulmasta tirahtaa hienoinen kyynelpisara.
    Älä peitä nenää nenäliinalla vaan annat nenäeritteen, jota myös rääksi kutsutaan, iloisesti matkata raikkaaseen ulkoilmaan.
    Sama operaatio toiselle sieraimelle.
    Toimii. Sinun ei ikinä enää tarvitse kärsiä poskiontelotulehduksesta, ellei ole rakenteellista vikaa.
    Pieni varoitus.
    Älä niistä vastatuuleen, vaan käännä tuulelle selkäsi, ettei koko tuotos roisku vaatteille.
    Viimeistely tapahtuu sillä nenäliinalla, tai ihan vain kädenselkämykseen riippuu mielialasta.
    Tämä ohje on tarkoitettu vakavasti otettavaksi.

    VastaaPoista
  7. Kiitos Pirjaana! :)
    Tuota niistämistä tulee harrastettua ulkoillessa aika usein, kun ei ole nenäliinoja ja/tai muuten mahdollisuutta niistää. Mulla nimittäin erittyy limaa/räkää aina ja todella paljon.
    Pitää ensi kerralla vaan tirskauttaa vielä lujempaa! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa