perjantaina, helmikuuta 20, 2009

Jälleen uusi laji

Anskun innoittamana kokeiltiin uutta lajia, boulderointia.

Boulderointi on alun perin tarkoittanut irrallisten lohkareiden päälle kiipeämistä (boulder = engl. kivenlohkare). Yleistettynä boulderointi on kiipeilyä ilman varmistuksia käyttämättä köyttä, pultteja, kiiloja, frendejä, heksuja yms. Periaatteessa pelkät kiipeilykengät riittävät. Käytännössä tarvitaan kuitenkin vielä magnesiumia ja mahdollinen patja eli pädi. Kiipeily on nopeatempoista ja fyysiseen suoritukseen keskittyvää, mutta reitin kiipeämiseen vaaditaan silti oikeiden otteiden ja liikesarjojen keksimistä.

Boulderointi on noussut viimevuosien aikana suosituksi lajiksi juuri harrastamisen vaivattomuuden ja varsinkin Suomessa isojen kallioiden puuttumisen vuoksi. Vaikka boulderoinnissa kiivetään suhteellisen matalalla, se ei kuitenkaan ole täysin vaaraton laji. Korkeimmat boulderit ovat lähes kymmenen metriä korkeita, joten turvallisuuden rajan joutuu jokainen itse päättämään ennen reitin kiipeämistä.


Suomessa ei siis tarvitse harrastaa lajia kuitenkaan talvella ulkona, vaan Pasilasta löytyy Cave. Oli tosi hauskaa. Siitä tulee varmasti meidän seuraava lajimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...