Siirry pääsisältöön

Kivaa

Viikonloppuna tuli taasen koettua kaikkea kivaa.

Perjantaina kävimme tsekkaamassa Pieksämäen Teatterin näytöksen "Myöhästynyt hääyö". Tetterin näyttelijät ovat harrastajia ja sielt löytyi joukosta myös Mira. Näytelmä on Mika Waltarin vuonna 1948 kirjoittama ja se kertoo pariskunnasta, joka menee naimisiin, mutta pääsee viettämään varsinaista hääyötään ja kuherruskuukauttaan vasta viikkoja varsinaisen ajankohdan jälkeen, kun väliin tulee Amerikan eno ja morsiamen äiti. Näytelmä on komedia ja se olikin oikein hauska. Ja vaikka näytelmä on kirjoitettu jo 60 vuotta sitten, oli siinä erittäin hyvin nykypäivään osuvia juttuja. Tietenkin ohjaajalla on omat sormensa pelissä, niin näytelmä saadaan näyttämäänkin nykyaikaiselta, mutta eihän juonta ole täysin voitu muuttaa. Näytelmä oli meill eoikein kiva piristysruiske synkkään syksyyn.

Näytelmän jälkeen pääsimme vielä pikkujouluihin, joissa tarjoilupöytä notkui mitä ihanempia herkkuja. Booli oli oikein maukasta ja ihmiset ihanan iloisia. Valitettavasti jouduimme jättämään hauskan seurueen siinä vaiheessa, kun muu porukka lähti baariin. Me matkasimme baarin siaan Kuopioon.

Perjantain ja lauantain välisen yön minäkin sain nukuttua pitkästä aikaa oikein sikeästi. Ihanaa! Aamulla ei meinannut jaksaa nousta millään, mutta kyllä sitä sai itseensä energiaa,kun tiesi mitä oli edessä. Lähdimme nimittäin Tahkolle avaamaan hiihtokautta. Maisema oli alusta alkaen ihanan luminen.



Tahkolle päästyämme tutustuimme ensin uuteen siltaan, joka ylittää Tahkolahden ja sen jälkeen suksista kesävahat pois. Rinteitä oli auki kaksi, Turistirinne ja Tahko Special, ja hissejä kolme. Me päädyimme laskemaan vain Turistirinteessä, vaikka siinä oli aluksi aikamoinen jono. Jo heti ensimmäisestä laskusta tuntui kuin kesää ei olisi ollutkaan. Suksi toimi, uusi Haltin Tanja Poutiainen toimi, kroppa toimi ja oli kivaa. Olin jo etukäteen miettinyt, että mitenköhän lonkankoukistajan käy, sillä se ei ihan hirveästi tykkää rasituksesta. No, sehän sitten alkoi uhittelemaan jo kolmannessa laskussa. Ei auttanut kuin venytellä ja pinnistellä. Mutta sitten löytyi lääke. Otimme nimittäin hiihtokoulusta Carving-laskuoppia. Molemmilla meni asento ja erityisesti yläkroppa täysin uusiksi. Mutta positiivisesti kylläkin. Enää ei tuntunut lonkankoukistajassa, vaan siellä missä pitikin, nimittäin reisissä! Minulla tuli myös laskuun enemmän hallintaa. Olenhan laskenut aikaisemminkin kovaa, mutta nyt laskin kovaa ja hallitusti. Tatsi lumeen oli ihan nilkoista lähtien. Ol iloistava idea ottaa heti kaudne alkuun hieman vinkkiä ja muistutusta, miten lumella nyt mentiinkään. Kiitos Sami!



Kolmen tunnin laskusetti oli ihan riittävä näin ensialkuun. Toivottavasti pääsee pian uudestaan. Ja sitten myös lautaa kehiin. Niin ja murtsikkaa. Onneksi pian tulee joulu ja pääsee takaisin Pohjois-Savoon. Vaikka ottaisin mä sitä lunta tänne Eteläänkin ihan mielelläni.

Lauantai-ilta meni hirvipadan ja Linnan juhlien merkeissä. Hirvipata oli aivan loistavaa ja Linnassa kaunein oli Minna Kauppi. Uni maistui lauantaina niin, ettei tarvinnut Tuntematonta katsoa. Sunnuntaina teki taas tiukkaan nousta, mutta pakko oli ehtiä peliin. Pelistä ei sen enempää. Paremmat voitti ja ne ei tällä kertaa osunut milläön saralla meidän joukkueeseen.

Kommentit

  1. Mä en ole koskaan lasketellut.

    Linnan ihmisistä ei tänä vuonna mun mieleen jäänyt kauneinta tai sitten katselin sitä vaan toisella silmällä. Karpelalla oli hienon värinen puku ainakin.

    VastaaPoista
  2. Laskettelu on niin kivaa, lautailu myös. Vauhti ja lumi ovat niin mun elementtejä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa