Siirry pääsisältöön

Vuoteen omana

Viime perjantaina minuun isko ihme väsymys ja huonovointisuus kesken päivän. Syynä saattoi toki olla se, etten ollut ehtinyt syödä, mutta olin poikkeuksellisesti juonut kahvia ja lisäksi se, että kävin aamulla hieronnassa. Ei auttanut kuin pyytää Samia hakemaan töistä kotiin ja kaatua sängyn pohjalle.

Lauantaina aamulla olo oli ihan hyvä. Illala kuitenkin nieleminen sattui ja kurkku ol imuutenkin kipeänä. Sunnuntaina väsytti ja oli tukkoisuutta. Maanantaina oli hieman limaa ja nuhaa, mutta menin silti pelaamaan säbää ja vielä lentopalloakin. Lima alkoi irrota hyvin säbän jälkeen ja olo oli ihan hyvä. Tiistaina olo oli kuitenkin todella tukkoinen, niin kurkussa, nenässä kuin lihaksissakin. Keksiviikkona ei muutosta olotilaan, mutta torstaina aamuna heräsin hammaskipuun. Ylösnoustessa tunsin painetta poskissa. Menin kuitenkin töihin, sillä oli sovittu tapaaminen, mutta googletin poskiontelotulehduksne oireita ja varasin ajan lääkäriin.

Epäilyt osuivat oikeaan, poskiontelotulehdushan se sitten on. Muutama päivä lepoa ja antibioottikuuri. Piti sitten tänä syksynä kokea ensimmäisen kerran myös tällainen tauti.

Minä sairastan todella harvoin mitään flunssia tai muita yleisiä tauteja. Kuume ei ole noussut kuin kerran aikuisiällä yli 38C ja angiinat, poskiontelotulehdukset, korvatulehdukset ja muut perustaudit on jäänyt väliin. Siksipä ihmetyttää, että mikäs nyt on, kun tulee tällainen tavistauti? Onhan se ihan mukava joskus vain levätä ja kumman väsyneeksi joko lääkkeet tai pieni lämmönnousu tosiaan vetääkin. Yeensä syödään paljon valkosipulia ja kuntoillaan sen verran, että jo peruskunto estä sairastumisen. Nyt on ehkä muiden kiireiden lomassa jäänyt molemmat vähän heikolle. PItää siis ryhdistäytyä.

Sairastamisesta yleensä. Minä joko olen kipeä tai sitten en. En ikinä epäile, että josko olisin vähän kipeä tai pohdi, että tuntuisikohan nyt siltä, että flunssa olisi tulossa. Niin kauan kuin lääkäri, kuumemittari tai olotila toisin todistaa, niin minä olen terve ja toimin sen mukaisesti, urheilen ja käyn töissä. Tämä siksi, että minusta tuntuu, että kun alkaa ajattelemaan jotain mahdollista sairautta, niin kyllä sen varmasti saa itselleen suggestoitua.

Mutta nyt takaisin sänkyyn ja kirjaa lukemaan ja parantumaan!

Kommentit

  1. Mä vaihtaisin ruokamyrkytyksen/vatsataudin poskiontelotulehdukseen koska vaan...

    MinkkiP

    VastaaPoista
  2. Ei ole todellista! Onneksi pääsette sieltä pian pois!

    VastaaPoista
  3. Pian ja pian... Valitettavasti mä olen jo himassa. Ja nyt puntille!

    Ootko sä jo terve - salille huomenna? Pistähän tekstaten. Tuliasia ois tyrkyllä tietty. ;)

    MinkkiP

    VastaaPoista
  4. Pikaista paranemista. KIpeenä on ikävä olla.
    Mua ahdistaa hirveesti jos on tulossa kipeäksi ja sitten arvon koko ajan, että olenko vai enkö ja voinko juosta vai en.
    Kai se jonkinlainen syysflunssa tänne meillekin tulee. Tänään kyläpaikassa oli nuhanenäinen isäntä, joten tarttua saattoi.

    VastaaPoista
  5. Toivottavasti pysytte terveenä. Ei kipeänä tosiaan ole kiva olla, mutta on ainakin hyv syy vain nukkua ja maata sängyssä. ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa