Siirry pääsisältöön

Viime viikkojen kohokohtia

Stand Up-gaala Kulttuuritalolla. 10 esiintyjää, kaikilla aikaa 10 min. Oli hyviä ja ei-niin-hyviä, huonoja ei ollut. Parhaita olivat Lotta Backman, Jaakko Saariluoma, Niko Kivelä ja Ismo Leikola. Tuollainen kokoelma erilaisia lavakoomikkoja on hyvä tapa päästä sisään stan up-maailmaan. Jos olisi vain yksi esiintyjä, niin voisi aika käydä pitkäksi. Nyt sai kuulla vain parhaat jutut. Vaikka Suomessa stand up-kulttuuri on vasta kovin nuorta, niin kyllä toisista esiintyjistä näkyi, että show vedetään jo tietyllä rutiinilla ja ratsastetan maineella. Mutta kaikenkaikkiaan oikein hyvä kokemus.

Illallinen Pohjois-Tapiolassa. Alkupalaksi rapukeittoa ja leipää, pääruuaksi meksikolaista kasvispaistosta ja korianteri-cashew-kuskusta ja jälkiruuaksi omenapiirakkaa jäätelön kera. Keitto oli ihanan maukasta ja pehmeää. Pääruoka oli täysin lihatonta. Siinä oli seitsemää vihannesta ja yrttejä. Todella hyvää, kun päälle vielä ripotteli hiukan sambal oelekia ja paksua jogurttia, niin oli aivan mielettömän hyvää. Jälkiruokatorttu oli makeaa ja sen seurana juotu makea ice weinin tyyppinen jälkiruokaviini vielä makeampaa. Oikein hyvää!

Karting. Kävimme töistä asiakkaiden kanssa ajamassa kartingia. Oli kivaa ja vauhdikasta, ainakin aluksi. Varsinaisen kisan puolivälissä alkoi ajot riittämään. Olo niin kamala, että pelkäsi oksentavani kypärään. Loppujen lopuksi pääsin kuitenkin pukukoppiin asti, ennen kuin annoin pahan olon tulla ulos. Ihmisellä voi vaan olla niin herkka tasapainoaisti, että tuollainen vähäinenkin kaartelu saa oksentamaan. No, tuleehan mulle välillä paha olo ihan henkillöautolla maantietä ajaessakin. Tästä seuraakin pulma, miten pääsisi matkapahoinvoinnista eroon? Ajo sinänsä oli ihan kivaa ja pitää ottaa toiste uusiksi, kunhan vaan muistaa ottaa myös pahoinvointia estäviä lääkkeitä. Voitin kaikki asiakkaat, mutta omille hävisin. :( Olin ainoa nainen.

Champions Hockey League -peli Espoon Blues-Bern. Tästä tulikin jo juttua, joten ei sen enempää. Kuuluu kahden viime viikon huippuhetkiin.

Työpaikan pikkujoulut. Pikkujoulujen ohjelmana olivat ruuanlaitto ja grappamaistiaiset. Paikka, jossa nämä tapahtuivat oli St. Patrick Lauttasaaressa. Oli kiva päästä katsomaan ihan oikeaan keittiöön, että mitä siellä tapahtuu ja miten se maukas ruokavalmistetaan. Meidän menu oli italialainen, joka sisälsi kuusi alkuruokaa, pastaisen väliruuan, pääruuan ja kaksi jälkiruokaa. Minä tein focacciaa, eli pääsin ihan kyynerpäitä myöten vaivaamaan taikinaa. Ruuasta tuli yllättävän hyvää. Toisin kuin grappa. Se ei oikein maistunut, mutta aiheutti ihan järkyttävän päänsäryn lauantaille punaviinin ohella. Ilta jatkui Virgin Oil co.:ssa, jossa esiintyi Veeti, ja loppui tunnin taksijonoon.

Mozon Minkkien VIP-ilta ja pelit. Kahden viikon aikana on ollut neljä peliä, joista olen päässyt kolmeen. Yhden esti poskiontelontulehdus 8jota ei muuten laiteta todellakaan mitenkään huippuhetkeksi). Ensimmäisessä kahden viikon sisään mahtuneessa pelissä tuli tappio, vaikka oli maailman luokan koutsi mukana. Toisessa, joka sijoittui Minkkien VIP-iltaan, tuli voitto. Samoin kuin kolmannessa. Kaikki pelit ovat päättyneet 3-0 ja fiilis on ollut hyvä. Viimeisessä pelissä oli oikein vahvistuksia vastustajan puolella, muttei näköjään auttanut.






Viimeisimmän Minkkien pelin jälkeen oli Minkki-pikkujoulut. Paikkana oli Klaus K:n sauna ja hotellin yhteydessä oleva ravintola Ahjo. Saunalla oli hipleä meininki, vaikka vauhti tyttösillä olikin kova. Parissa tunnissa piti käydä saunassa, syödä, laulaa SingStaria, meikata ja laittaa hiukset, valokuvata, juoda, jne... Mutta kuten kentälläkin minkit olivat tehokkaita ja päätyivät hyvissä ajoin Ahjoon. Yksi kaukaa viisass Minkki oli jopa tilannut taksin kotiin jo pivällä ja kiitos siitä minäkin pääsin paleltumatta kotiin. Päällä oli kyllä toppahousut ja toppatakki sekä kunnon vaelluskengät, joten tuskin sitä kylmä olisi lumimyrskyssä heti tullut.

Tämän pariviikkoisen ajanjakson huipensi eilinen lumisade, tai siis lumimyrksy. Kävimme päivällä pelaamassa squashia, mutta silloin ei vielä huomannut muuta kuin kovan tuulen. Illalla piti ottaa kuvia ikkunan takaa, kun ei viitsinyt pihalle mennä. Aivan ihanaa vaaleutta ja pehmeyttä! Aamulla tehtiin pihatöitä ihan innolla, kun ei ollut aura-autoa näkynyt. Näitä lisää, että täällä Etelä-Suomessakin pääsee ihan luonnon lumille hiihtämään ja laskemaan! :)




Kommentit

  1. Täällä on tehty remonttia!

    VastaaPoista
  2. Jep jep. Jos vaikka pääkin vähän uudistuis samalla. ;)

    VastaaPoista
  3. Olihan se lumi kivaa niin kauan kun sitä kesti. Nyt on loskaa ja liukasta ja kuraa ja vaikka mitä ei niin mukavaa. En tykkää.

    VastaaPoista
  4. Ei munkaan mielestä räntä ja loska ole kivaa. :(

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa