Siirry pääsisältöön

Viikonloppu meni taas - viuh!

Terassi- ja muut pihahommat olivat viime viikon lopulla hieman holdissa, kun satoi ja oli menoja. Samilla oli työpaikan liikuntailtapäivä/kesäjuhla ja minä treenasin biitsiä. Lisäksi "naapurissa" oli tarjolla Maailman Liigaa ja vieraitakin tuli käymään.

Ensi viikonloppuna mennään tämän kesän ensimmäiseen ja ehkä jopa ainoaan Pro-turnaukseen. Piti siis ihan vähän käydä viime viikolla koskemassa palloon, kun edellisestä kerrasta on jo kuukausi. Ulkonahan en ollut vielä ennen torstaita käynyt kertaakaan pelaamassa, hyppimässä kyllä. Biitsit sujui ihan kiitettävästi. Käsi kesti, tuuli ei ihan hirveästi haitannut ja yhteispeli uuden parinkin kanssa alkoi sujua.

Perjantaina oli ohjelmassa Suomi-USA Maailman Liiga-ottelu Espoon LänsiAuto-Areenalla (en tiedä miten oikeasti kirjoitetaan). Suomella on niin nuori joukkue. Mikko Esko on vanhin nja hänkin on minua yli puoli vuotta nuorempi. Muita 70-luvulla syntyneitä ei joukkueessa olekaan. On todella hienoa, että nuoret miehet saavat pelikokemusta ja pääsevät näyttämään taitojaan, mutta Maailman Liiga on ehkä hieman liian kova paikka. Tällä kertaa Suomella on vielä todella kova lohko: olympijoukkueet USA ja Bulgaria, sekä Euroopan mestari Espanja. Haastetta Maailman Liigassa pysymiseen aiheuttaa myös katsojamäärät. Espoossakaan ei katsomot olleet kovin täynnä. Enemmän olisi saanut olla. Niinpä haastankin kaikki teidät katsomaan jäljellä olevia otteluita: 4.-5.7 Tampere Suomi-Bulgaria ja 18.-19.7. Tampere Suomi-Espanja. Minulta voi tiedustella mistä saa lippuja... ;)

Takaisin perjantain ja myös lauantain peliin. Perjantiana alku oli heikkoa, mutta peli parani roimasti loppua kohti. Voittihan Suomi eränkin. Alussa oli havaittavissa selvää hermostumista ja jännitystä. Iskuissa pallo ei osunut käteen ja syötöt olivat aivan naurettavia. Onneksi kuitenkin oman pelin taso nousi ja lopputulos oli aivan kelvollinen. Pari sanaa Usasta. Jenkeillä on aivan mielettömän hyvät tekniikat ja upeat käsilihakset. (vaikka illalla kylään tuulut ammattilainen sanoikin niiden olevan pumpatut) Vastaanotto oli aivan loistavaa ja samoin puolustus. Kyllä suomen pojatkin puolustivat, mutta pisteiden tekeminen tökki, samoin vastaanotto. Torjunnassakin vastustaja pääsi aivan lian monta kertaa tyhjältä läpi. Ehkä se oli taktiikkaa, mistä minä amatööri tiedän...

Perjantaina kyllän tuli kaksi entistä biitsiparia. Ammattilaiset ja maajoukkuekävijät oli hieman väsyneita pitkän reissun jälkeen, mutta juttu lensi. :) On ihana huomata kuinka ihminen pysyy samanlaisena läpi vuosien. Jalat on maan pinnalla ja realiteetit kunnossa. Kiva kun kävitte ja tervetuloa uudestaan! :)

Lauantaina ja myös sunnuntaina raksattiin. Lauantaina saatiin pengerrys valmiiksi ja tolpat aidale. Myös terassi sai ensimmäisen rapun pohjan. Sunnuntaina valmiiksi tuli pohja lopuille rapuille ja toinen aita. Enää yksi aita ja rappujen laudat. Eiköhän ne tässä tänään ja huomenna valmistu. Tai oikeastaan parempi olisi, kun samin leikataan keskiviikkona. Kuvia laitetaan sitten valmiista tekosista.

Sunnuntaina meidän rankan päivän katkaisi kutsu maastopyörä lenkille. MinkkiP:n uusi pyörä pääsi tositoimiin ja sisäänajoon. Meille breikki oli todella tarpeellinen. Aivot tuulettui ja pyörät sai hommia. :) Myös liikunta pitkän lamakauden jälkeen oli paikallaan. Saa tulla useamminkin patistamaan liikkeelle! :)

Nyt enää neljä päivää ennen lomaa. Vielä jaksaa rutistaa, vaikka väsymys ja ärsytys painaakin kovasti.

Lisähuomio. Ei ollut viime perjantaina ensimmäine ja tuskin viimeinenkään kerta, kun jäin kotiin tullessa autoon istumaan ja kuuntelemaan radiota. YleX:n Peltsi, Ile ja Putkonen ovat vaan niin hyviä. Niin lositavia juttuja. ;)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa