Siirry pääsisältöön

Loma

Loma alkoi Juhannuksella. Ja Juhannus meni biitsiturnauksessa Levillä.

Kelit oli vaihtelevat, satoi, paistoi, tuuli, satoi ja paistoi ja tuuli yhtäaikaa. Turnaus alkoi kovalla vastuksella, jolle hävittiin ihan pystyyn. Loppujen lopuksi ei hävitty huonoille. Nimittäin turnauksen ensimmäinen vastustaja voitti koko turnauksen. Meidän ekaan peliin loppui koko pivän kestänyt kova sadekin. Lämötila ei silti noussut juuri yli 11 asteen.

Toinen peli oli tiukka. Ekassa erässä tiukka voitto, toisessa melko selkeä häviö ja kolmannessa taas tiukka voitto. Tuntui hyvältä jatkaa seuraavaan päivään ja sijoittua vähintään viidenneksi.

Kolmas peli oli sunnuntaiaamuna. Keli oli erikoinen, paistoi ja satoi yhtäaikaa. Ja peli oli todella tiukka. Vastassa oli ulkomaalaiset, ruotsalaiset. Ekassa erässä todella selkeä voitto,´toisessa todella selkeä häviö ja kolmas erä tiukkaa taistelua. Johdettiin vielä 13-12, mutta sitten pari virhettä ja erä vastustajalle 15-13. Meiltä loistava peli, mutta tiukka tappio harmittaa. Oltaisiin oltu välierissä voitolla.

Olkapää kesti joten kuten. Syöttäminen oli tuskaista ja samoin oikealta puolelta tiukkojen pallojen hakeminen. Olkapää ei kuitenkaan kipeytynyt kuin lihaksista. Pitää siis vielä treenata ja vahvistaa kättä. TOisena päivänä ei käsi meinannut lämmitä ollenkaan. Vasta kolmennessa erässä se alkoi olla normaali, mutta sitten pelit loppuivatkin. ;)

Turnausviikonloppu päätettiin yhteisruokailuun, jossa tarjolla oli lihaa ja punaviiniä. Lihaa tulikin syötyä oikein urakalla ja sama meno jatkuu varmaan koko viikon, kun osa jäljelle jääneistä pakkauksista päätyi meidän jääkaappiin.

Maanantaina nukuttiin pitkään. Sitten minä menin lenkille veilä paikalla olevan kaverin kanssa. Juostiin tunti, ihan mieletöntä. en ole juossut aikoihin ja kaikki meni todella helposti. Mahtavaa.

Sami ilmoitti minulla olevan ohjelmaa klo15. Niinpä lähdin lenkin jälkeen Samin kyytiin ja kohti tuntetomatonta. (Sami voi siis jo ajaa autoa) Tuntematon kohde oli seikkailurata. Radalla on 5 erilaista pistetta/tasoa. Ensimmäiset 3 ovat eräänlainen harjoittelukierros. Sen jälkeen saa päättää lähteekö vielä radoille 4 ja 5, jotka ovat punainen ja musta. Sami oli "tilannut" minulle täyden setin, joten kaikki 5 kierrosta oli kierrettävä.

Ensimmäiset kolme meni helposti. Neljännellä oli jo vähän haastavampia rasteja, kuten liaani ja heiluvat puut, joita pitkin piti edetä. Myös rastien korkes maasta kasvoi koko ajan. Neljännellä, eli punaisella, radalla oltiin jo kymmenessä metrissä. Liaanista haastavan teki se, että siinä piti roikkua käsien varassa. En luottanut olkapäähän, mutta kyllä se piti ihan hyvin. Jes!

Viides, eli musta, rata oli todellakin vaikein. Siinä olisi pitänyt olla viel äenemmän käsivoimia ja hallita vartalo koko ajan täydellisesti. Jo toinen rasti oli haastava. Siinä piti mennä ilmassa roikkuvien kolmioiden avulla eteenpäin. Kuvista voi nähdä mitne se eteni. En mennyt kauniisti, mutta läpi pääsin. Gladiaattoria en edes lähtenyt yrittämään, vaan liuuin läpi. Kädet eivät pitäneet, kun oli niin märkää, eikä minun käsi voimilla oltaisi edetty juuri yhtään. Liaani oli niin ikään todella viakea, mutta siitäkin päästiin läpi, kuten koko radasta. Kädet ja vatsalihakset olivat ihan rikki, mutta maaliin pääsin ilman ohjaajan apua! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa