Siirry pääsisältöön

Maastopyörää ulkoiluttamassa

Tänään mietin aamulla, että mitä tekisin. Vaihtoehtoja oli niin paljon: lähdetäänkö tänään vai huomenna, mennäkö golfaamaan, minigolfaamaan, juoksemaan, pyöräilemään, koskiseikkailuun jne... Aamulla ennen Samin heräämistä ajattelin käydä rangella, mutta enpä sitten mennytkään, kun aamuntorrkuja heräsikin yllättäen.

Seuraavana vaihtoehtona oli mennä DH-rataa kuluttamaan, maastopyrälenkki tai juoksulenkki. Näistä maastopyörälenkki tuli valituksi, sillä vesisade oli kastellut reiti, eikä tällä lajivalinnalla se oli niin kriittistä.

Meillä on pari karttaa, joiden perusteella minulle valittiin muutama reittivaihtoehto. Vähän sauvakävelyreittiä, vähän hiking-reittiä, vähän pyöräreittiä. Sade taukosi ja matka alkoi. Ensimmäisenä oli sauvakävelypohjaa. Siis alustaa, jossa on hienon hiekan päällä jotian vanhaa puupurua, joka on aivan kastunut. Siis todella pehmeää, märkää ja hidaskulkuista pyörälle. Eipä mitään, eikun tauko ja paikat lämpimiksi, kun meinasi lonkankoukistaja heti krampata.

Seuraavaksi rinnettä ylös kovalla hiekkapohjalla, kartan mukaan haastavaa hiking-reittiä. Matkaa oli edetty vain n. 5km, mutten siltikään jaksanut polkea tätä rinnettä ylös. Matka jatkui metsässä hiking-reittiä. Välillä ihan ajettavaa, välillä vähän vähemmän ajettavaa kivien ja erilaisten pitkospuiden takia. Pitkospuut olivat niin märkiä, että renkaat vain suti. Metässä ärsytystä lisäsiu myös itikat, ötökät, hyttyset, mitkälie inisevät öttiäiset. Niitä oli kimpussa noin viisi miljoonaa ja hermo meinasi mennä. Tai oikeastaan se menikin, kun lähdin seuraavaa eteen tullutta asfalttitietä kohti mökkiä.

Matkalla päätin yrittää toista reittiä, joten ei muuta kuin takiasin laskettelurinnettä ylös. Tiesin jo ennen matkaan lähtöä, että en pysty ajamaan hiking-reittiä ylös jyrkyydenja kivien takia. Mutta en tajunnut, että pyrän ulkoilutusmatka olisi niin pitkä. Ajaa ei pystynyt kuin ehkä 1/10-osan matkasta ja ötökät syöksyivät päälle, kun nopeu soli niin pieni. Soitin samille, että haluan pois, mutta olin niin keskellä metsää, ettei sieltä ollut mitään mahdollisuutta tulla hakemaan. Ei auttanut kuin jatkaa.

Toiveet auringosta, sateesta, tuulesta tai ihan mistä vaan joka karoittaisi ötökät oliva turhia. Eihän metsään mikään niistä edes vaikuttaisi. Matka jatkui kiroillen, pyörää taluttaen pitkin kivikkoista maastoa, kunnes vihdoin pääsin erään rinteen juureen.

Loppumatka menikin sitten mukavammin, kun olioikeata polkua, jota pääsi välillä ajamaankin. Jossain vaiheessa olin kuitnekin mennyt harhaan ja laskeuduin liian alas, sillä seurauksella, että jouduin nousemaan taas ylöspäin sauvakävelyalustaa, jossa alamäessäkin sai polkea, että 5cm uponnut takarengas pyörisi ja pääsisi eteenpäin. Matkalla oli pakko soittaa Sami hakemaan tietystä pisteestä. En olisi enää jaksanut senttiäkään ajaen. Vähän pääle kaksi tuntia ja n.20km tuli edettyä suurimmalta osin pyörää taluttaen. Kaloreita paloi1260kcal ja keskisyke oli 151. Ihan hyvä treeni.

Pyöräilykuntoa pitää kyllä kehittää enne Åren lomaa, sillä näillä riesillä ei pääse sitten mihinkään. Sen ainakin opin tästä retkestä...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa