Siirry pääsisältöön

Piece of cake

Mari toi viime keväänä tuliaisiksi banaanikakkua. Silloin annoin hänelle mukaan meidän jo tummuneet banaanit, koska en itse ajatellut niistä mitään leipovani. Mari kuitenkins anoi, että banaanikakku on helppo tehdä, joten päätin ryhtyä kakkuhommiin, kun banaaniveneestä löyty enemmän mustia kuin keltaisia yksilöitä.

Banaanikakku on hyvä herkku, koska siinä ei ole hiivaa, mausteita on paljon ja senkin voi tehdä karppina. Karppiversioon tulee enemmän rasvaa, mutta eihän koko kakkua muutenkaan syödä kerralla. Sokerin korvasin stevialla ja jätin kokonaan vehnäjauhon pois ja korvasin sen manteli-, soija- ja kvinoajauhoilla. Itse asiassa en ihan tarkkaan muista, että oliko tuo resepti juuri se mitä käytin, mutta sinnepäin.

Karppiversio ei nouse ihan yhtä hyvin kuin perustaikina, ja mausteitakin pitää olla enemmän, että saa vahvojen jauhojen maun piiloon. Inkiväärin, kanelin ja neilikan lisäksi käytin lakritsajauhoa, jonka ostin Åresta. Se antoi kivan lisäsäväyksen varsinkin jälkimakuun. Ensi kerralla pitää kyllä laittaa enemmän.

Taikinaa tuli sen verran paljon, että sain tehtyä yhden ison ja yhden pienen. Pakkaseenhan ne pääasiassa meni ja voi sieltä sitten tarpeen tullen sulattaa. Sulatus on parasta tehdä huoneenlämmössä, jotta kakuu pysyy paremmin koossa ja muhevan kosteana.

Iso ja pikkukakku :)

Ps. Banaanikakun ohje on Parasta Kotiruokaa-kirjasta (en muista painosta). Ohjeessa sokeri vaihdettu steviaan ja vehnäjauhot tekstissä mainittuihin. Myös kaakaojauhetta mukana antamassa väriä ja makua.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat...

Kaikki SkiExpoon

Ensi viikonloppuna on Messukeskuksessa SkiExpo ja sen lisäksi myös BoardExpo, Lätkä&SäbäExpo, DigiExpo ja HifiExpo. SkiExpossa on uutuutena Timantti. TIMANTTI esittelee häikäisevät huippu-uutuudet! Timanttialueella, Skiexpon keskiössä, esittäytyvät kauden väline-, varuste- ja tekstiiliuutuudet – kukin merkki omalla osastollaan. Ja tuolta Timantista löytyy myös Power Balance . Minä olen saanut mukavaa tukea ja buustia PB:stä biitsiin, maastopyöräilyyn ja lentopalloon. Viime talvena tuli vähän hiihdettyä ja laskettua PB:n kanssa ja kyllähän liuku oli pidempi ja tasapaino parempi. Olkapää on saanut liikkuvuutta tarroista ja ranteet sekä kaula koristeita. Näistä ja monista muista kokemuksista tulen kertomaan myös messuilla, joten tule testaamaan!

:)

Olipa isoja banaaneja kaupassa. Pakkohan niitä oli ostaa. :) Ovat vielä Reilun Kaupan banaaneja. :) Eivät edes mahtuneet omaan kiikkuunsa, vaan putosivat appelsiinien päälle. Jaffa-appelsiinit ovat muuten ihan älyttömän hyviä, todella mehukkaita. Vaikka kuvasta ei uskoisi, niin appelsiinit ovat ihan normaalikokoisia, eli vähän tennispalloja suurempia. :) S-kaupasta nämäkin herkut... :)