tiistaina, syyskuuta 04, 2012

Piece of cake

Mari toi viime keväänä tuliaisiksi banaanikakkua. Silloin annoin hänelle mukaan meidän jo tummuneet banaanit, koska en itse ajatellut niistä mitään leipovani. Mari kuitenkins anoi, että banaanikakku on helppo tehdä, joten päätin ryhtyä kakkuhommiin, kun banaaniveneestä löyty enemmän mustia kuin keltaisia yksilöitä.

Banaanikakku on hyvä herkku, koska siinä ei ole hiivaa, mausteita on paljon ja senkin voi tehdä karppina. Karppiversioon tulee enemmän rasvaa, mutta eihän koko kakkua muutenkaan syödä kerralla. Sokerin korvasin stevialla ja jätin kokonaan vehnäjauhon pois ja korvasin sen manteli-, soija- ja kvinoajauhoilla. Itse asiassa en ihan tarkkaan muista, että oliko tuo resepti juuri se mitä käytin, mutta sinnepäin.

Karppiversio ei nouse ihan yhtä hyvin kuin perustaikina, ja mausteitakin pitää olla enemmän, että saa vahvojen jauhojen maun piiloon. Inkiväärin, kanelin ja neilikan lisäksi käytin lakritsajauhoa, jonka ostin Åresta. Se antoi kivan lisäsäväyksen varsinkin jälkimakuun. Ensi kerralla pitää kyllä laittaa enemmän.

Taikinaa tuli sen verran paljon, että sain tehtyä yhden ison ja yhden pienen. Pakkaseenhan ne pääasiassa meni ja voi sieltä sitten tarpeen tullen sulattaa. Sulatus on parasta tehdä huoneenlämmössä, jotta kakuu pysyy paremmin koossa ja muhevan kosteana.

Iso ja pikkukakku :)

Ps. Banaanikakun ohje on Parasta Kotiruokaa-kirjasta (en muista painosta). Ohjeessa sokeri vaihdettu steviaan ja vehnäjauhot tekstissä mainittuihin. Myös kaakaojauhetta mukana antamassa väriä ja makua.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...