Yritin eilen tehdä täydellistä ruokaa täydelliselle Samille! Ja onnistuihan se ihan kohtuullisesti, mutta uuni ei oikein tykännyt...
Olin suunnitellut tekeväni seuraavalaisen menun:
Alkupalaksi blinejä mädillä, smetanalla ja sipulilla, sekä porotuorejuustotäytteellä
Pääruuaksi tonnikalapihvejä ja tomaattirisottoa
Jälkiruuaksi anispaahtovanukasta ja vadelmamelbaa
Olin ohjeiden mukaisesti tehnyt blinitaikinan vuorokautta ennen ja ajattelin, että näin nyvillä valmisteluilla ruuanlaitto on sitten nopeampaa. Mutta joo... Ensin tonnikalat soija-timjami-marinadiin, sitten paahtovanukkaan kimppuun, jonka tekemiseen meni 1,5 tuntia, sitten risotto ja viimeiseksi blinien ja tonnikalapihvien paistaminen. Yhteensä sain kulutettua 2,5 tuntia pelkkään ruuanlaittoon ja lisäksi n. puoli tuntia kattauksen ja annosten tekemiseen. Nyt kyllä ymmärrän miksi ravintolaruoka maksaa...
Niin se uuni. Paahtovanukkaat olivat hieman liian pienissä vuuissa, tai sitten massaa niissä oli vähän liikaa, kun ne niin tursusivat yli. Tuloksena uunin pohjalla palanutta sokeria, jota ei sitten saanut millään pois, vaikka uunissa on joku hieno water cleaning-ohjelmakin. Sami sai sitten putsata sitä yön ja aamunkin! Ihana ystävänpäivälahja, vai mitä!
Ruoka oli kyllä hyvää ja siitä tuli aika täyteen. Sillä ruokitaan kyllä vielä tämä ja huominenkin päivä ainakinme kaksi ja vähän useampikin! :)
Olin suunnitellut tekeväni seuraavalaisen menun:
Alkupalaksi blinejä mädillä, smetanalla ja sipulilla, sekä porotuorejuustotäytteellä
Pääruuaksi tonnikalapihvejä ja tomaattirisottoa
Jälkiruuaksi anispaahtovanukasta ja vadelmamelbaa
Olin ohjeiden mukaisesti tehnyt blinitaikinan vuorokautta ennen ja ajattelin, että näin nyvillä valmisteluilla ruuanlaitto on sitten nopeampaa. Mutta joo... Ensin tonnikalat soija-timjami-marinadiin, sitten paahtovanukkaan kimppuun, jonka tekemiseen meni 1,5 tuntia, sitten risotto ja viimeiseksi blinien ja tonnikalapihvien paistaminen. Yhteensä sain kulutettua 2,5 tuntia pelkkään ruuanlaittoon ja lisäksi n. puoli tuntia kattauksen ja annosten tekemiseen. Nyt kyllä ymmärrän miksi ravintolaruoka maksaa...
Niin se uuni. Paahtovanukkaat olivat hieman liian pienissä vuuissa, tai sitten massaa niissä oli vähän liikaa, kun ne niin tursusivat yli. Tuloksena uunin pohjalla palanutta sokeria, jota ei sitten saanut millään pois, vaikka uunissa on joku hieno water cleaning-ohjelmakin. Sami sai sitten putsata sitä yön ja aamunkin! Ihana ystävänpäivälahja, vai mitä!
Ruoka oli kyllä hyvää ja siitä tuli aika täyteen. Sillä ruokitaan kyllä vielä tämä ja huominenkin päivä ainakinme kaksi ja vähän useampikin! :)
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!