Siirry pääsisältöön

Hiihtämään haluaa hän!

Minulla on kauhea hinku hiihtämään. Minun viimeisimmät hiihtokokemukset ovat kahden vuoden takaa. Silloin olin osallistumassa työpaikan hiihtokisoihin. Lainasin tapahtumaa varten kaverilta varusteet ja kävin kokeilemassa, että mitenkäs tämä nyt sitten tästä sujuu. No, koska tätä kertaa edeltävästä kerrasta ooli jo ainakin 10 vuotta ehkä jopa 15, niin ihan helppoa se ei ollut.

Menin yrittämään Tampereella Kaupin kuuluisaan hiihtomekkaan ihan perusluistelua. No kaaduin tasaisella n.500 metrin matkalla ainakin 20 kertaa, joten päätin jättää siihen! Yritin kyllä toistamiseen vielä Jennin kanssa Kangasalla ja silloin sujuikin jo vähän paremmin, mutta ei kehuttavasti silloinkaan. Olinhan kuitenkin hiihtikisoihin menossa. En kuitenkaan luovuttanut, vaan olin osallistumassa viestitiimiimme, kunnes kisapäivän aamuna heräsin ihan hirveään oloon. Minulla oli 38,5 astetta kuumetta, vaikka kuume ei minulla juuri koskaan nouse, enkä ole muutenkaan kipeä. Minun kroppani siis pelasti minut nolaamiselta!

Vähän lisää aikaisemmista kokemuksista. MInun hiihtokokemukseni rajoittuvaat kouluun, ala-asteelle. Siellä osasin omasta mielestäni jopa hiihtää, mutta en sitä kuitenkaan harrastanut omaksi ilokseni, vaan vain liikuntatunneilla. Lisäksi kokemuksiini sisältyy kaksi hiihtokilpailua. Äitin työpaikalla on joka vuosi talvipäivä, jossa on lapsilla hiihtokisat (no, ainakin viimeiset 10 vuotta ne taitaa olla olleet juoksukisat kelien ja latujen hoitamisen takia). Eikös Äiti ja Iskä sitten laittanut minutkin sinne hiihtämään, vaikka en mikään hiihtäjä tai harrastajahiihtäjä ollutkaan. Ja ne tunteet, mitä voin muistaa noista kisoista oli verenmaku suussa ja se uupumus, kun maali ei tule ikinä eteen. Ja se pelko, että olenkohan minä edes oiekalla reitillä, vai eksynyt jonnekin metsikköön. Iskäkään ei sitten auttanut, kun viimein näin reitillä jotain oikean ladun suuntaisia merkkejä, kun pyysin häntä työntämään. No, kaksi kultamitalia on noista kisoista silti jossain arkistoissa. Että silleen!

On minulla jotain muitakin kokemuksia hiihtämisestä. Joskus, kun asuttiin vielä Asemakadulla, kävimme Äitin ja Iskän kanssa oikein hiihtoretkellä. Lähdimme Asemasuon poikki Pyhäjärvelle ja järven poikki kohti Vattolaa. Vattolan läpi Haukkamäkeen ja koko matka valmista tehtyä latua. Oli eväitä ja varpaita palelsi. Poskilla oli Vitalista ja lunta riitti. Oli kivaa.

Nyt haluaisin taas hiihtää. Sami osaa ja osaisi myös opettaa. Eihän minun nyt tarvitse hiihtää niitä kisoja heti kärkeen. Voin ihan rauhassa mennä omaa tahtia ja nauttia jopa luonnosta, samalla saaden liikuntaa koko kropalle. Hiihto olisi uinnin (jota myöskin vähän laistan uimahallien takia) ohella koko kroppaa vaativaa liikuntaa ja vielä kestävyyttäkin saisi samalla.

Nyt täytyi vaan saada jostain välineitä ja päästä koittamaan!

Kommentit

  1. Mäkin inhoan uimahalleja! Ehkä meidän pitäisi mennä yhdessä kokeilemaan vaikkapa vesijuoksua, josko se kynnys vaikka siitä madaltuisi. Hiihtämään en kykene...

    VastaaPoista
  2. PItää kyllä koittaa jotain aktiviteettiä. Jotian muuta kuin sukellusta, sillä se lisää mun kammoa. eniten nimittäin inhoan niitä hiuksia ja muita ällöttäviä epäpuhtuaksia, joita altaista löytää. Mikä olis pääkaupunkiseudulla se tasokkain, laadukkain ja puhtain halli?

    Hiihtäminen on kyllä aika lässy laji, jos haluaa vian vauhtia ja vaarallisia tilanteita! :) Mutta kaipaan niin paljon ulkoilmaa, koko kropan rasitusta ja aikaa samin kanssa, että hiihtämiseen on vaan uhrauduttava. Ja yletön itsepanettelu on jopa saanut mut haluamaan sauvomaan. :)

    VastaaPoista
  3. JEE!!! Viimein löytyi joku toinen joka inhoaa uimahalleja eikä myöskään hingu sukeltamaan. Mä en tosin pysty vastaamaan tohon uimahallikysymykseen, koska en ole suostunut käymään yhdessäkään... Ja sähän voit muuten aloittaa vaikka sauvakävelyllä. Aiks.

    VastaaPoista
  4. Me saatiin töistä joululahjaksi kävelysauvat! Jess! No, kerran niitä tuossa tammikuussa testasin, kun kävelin aamulla töihin. No, kokemus oli ihan ok hyötyliikunnaksi, mut en mä lähde kyllä iltasella ihan pian pyöräteitä sauvojen kanssa tallaamaan, ainakaan yksin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa