keskiviikkona, kesäkuuta 19, 2013

Itsensä johtaminen

Työpaikkani on tarjonnut luentosarjan teemalla "Itsensä johtaminen". Luentosarja on pitänyt sisällään useamman luennon erilaisista elämänhallintatilanteista. Viimeisin käsitteli itsensä johtamista muutoksessa.

Luennoitsija, Minna-Kaarina Forssén, aloitti termien määrittelyllä, eli miten sanat "itse", "johtaa" ja "muutos" on selitetty sivistyssanakirjassa. Hyvä aloitus, koska yhdessä tuo termi on suoraan sanottuna klisee, mutta mitä se oikeasti pitää sisällään ja tarkoittaa.

Itse - yksilön syvin olemus, omasta olemassaolostaan tietoinen, minä, minäkuva
Johtaa -  ohjata, johdattaa, viedä, saattaa jokin johonkin
Muutos - toisenlaiseksi tekeminen tai tuleminen


Jos siis haluat muutosta, niin sinun täytyy tehdä se itse, kukaan muu ei sitä tee. Te siis itse johdatte itsenne siihen, että jokin asia muuttuu, opitte pois vanhasata ja opitte uutta. Melko yksinkertaista, mutta ei kuitenkaan!

Itselläni ei tällä hetkellä sinänsä ole mitään tarvetta muuttaa itseäni. Ainut mitä haluaisin muuttaa on aika, ajankäyttö, aikatauluun sovittaminen... Ongelman tähän tuo se, että olen kiinostunut kaikesta, haluan tehdä kaikkea ja pidän sitä jopa rikkautena, voimavarana sekä persoonallisuutena. Välillä se vain on aika raastavaa ja uuvuttavaa, kun kaikkea ei ehdi ja erityisesti unet kärsii. Ehkä kesälomalla ehtii pohtii tällaisia...

Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille!  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...