Olen jo muutaman kerran kuukauden sisään hehkuttanut syksyn antimia. Ja taas lauletaan samaa virttä. Tällä kertaa valmistelin pakkaseen kanttarellit ja omenat, kuivatut suppilovahverot pussitin kaappiin.
Kanttarellit paistoin pannulla ihan sellaisenaan ja annoin kuivua väljästi ennen pussittamista ja pakastamista. Kovin kutistuvat sienet paistettaessa, ainakin 2/3 supistuu alkuperäisestä koosta.
|
Kanttarellit pannulla |
Omenat säilöin kahdella tavalla: pilkoin sellaisenaan pussiin ja tein omenasosetta.
|
Todella kauniita ja kuulaita omenia. |
|
Olipa erivärisiä omenoita kuorten alla. |
Sain vinkin Äitiltä, että kannattaa tehdä omenasose uunissa. Etsin netistä
ohjeen ja ryhdyin hommiin, mutta tietenkin sovelsin, kuten tapoihini kuuluu. Eniten aikaa vei omenoiden kuoriminen, mutta muuten todella helppoa ja erittäin herkullista tuli. Pilkkomisen jälkeen laitoin sekaan jauhettua inkivääriä ja kanelia ja ihan todella hintsusti hunajaa. Sitten uuniin ja pienen jäähtymisen jälkeen sauvasekoittimella soseeksi.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!