Laitoin kesän alussa takapihalle koreihin kasvamaan yrttejä ja salaatteja. Salaatit kasvoivatkin komeasti ja saimme nauttia niistä useamman aterian. Yrteistä lähinnä korianteri kasvoi kiitettävästi. Istutetut basilikatkin tuottivat mukavasti lehtiä, mutta siemenestä kasvatetut jäivät otdella pieniksi.
Koriantereista tein pestoa, jotta saisimme nauttia tuosta mausta vähän pidempään kuin vain tuoreyrttinä. Korianterit, valkosipulit, pinjansiemenet, parmesan ja öljy silppuriin ja avot. Hyvää tuli! :)
Samalla kun tein pestoa, laitoin yhden makuöljyn valmistumaan. Öljyn sekaan vaan kuivattua chiliä ja valkosipulinkynsiä ja Eva Solon öljypulloon. |
Valmis korianteripesto, joka on taivaallisen makuista. |
Hyvä vinkki, pitääpä kokeilla!
VastaaPoistaOlkaat hyvät! :) Pestoa voi tehdä muuten myös rucolasta.
VastaaPoistaVuoroin vieraissa, koska mä nappasin sulta tuon kriikuna-idean. Meillä on pihassa kriikunapuu ja keräsin talteen ekan kerran sitten viiteen vuoteen. Laitoin puoliksi, poistin kiven ja pakastin. Sieltä niitä voi sitten ottaa puuroon, smootheihin tai kiisseleihin. :)