Kyselin jokin aika sitten vinkkejä, mistä löytyy lähiruokaa Espoosta. Sain vinkiksi Villa Elfvikin lähiruokamarkkinat, jotka järjestetään kerran kuussa. Sattuipa somasti ja markkinat osui viime sunnuntaille.
Tai jos se myynti oli markkinat, niin aika pienet sellaiset, kaksi myyjää. Mutta myynnissä oli edes hiukan sitä mitä olinkin hakemassa. Nimittäin luomukasviksia. Olisin toivonut myös marjoja ja hedelmiä, mutta niitä pitää metsästää sitten muualta.
Mukaan tarttui seuraavaa:
Tein maa-artisokista keittoa ja juurekset heitin pataan naudanlihan kanssa. Keiton resepti (Parasta Kotiruokaa-kirja):
400 g (3/4l) maa-artisokkia (itse laitoin kilon, josta aika paljon katosi kuoriessa)
100g purjoa (en laittanut)
1 sipuli (itse laitoin kaksi, kun ei ollut purjoa)
8 dl kana-, kasvis- tai lihalientä
1 1/2 dl maitoa
1 1/2 dl ranskankermaa
2 rkl vehnäjauhoja (en laittanut, vaan laitoin 1 rkl Maizenaa)
1 maustemitta timjamia
1 maustemitta basilikaa
ripaus valkopippuria
vähän suolaa
1. Pese ja kuori artisokat ja pane ne heti kiehuvaan liemeen, jotta ne eivät tummu. Puhdista ja paloittele purjo ja kuori ja lohko sipuli. Lisää ne keittoon.
2. Keitä kasviksia 15 minuuttia ja soseuta liemineen sosemyllyssä tai monitoimikoneessa itse soseutin sauvasekottimella) ja pane takaisin kattilaan. Sekoita maito, ranskankerma ja vehnäjauhot ja lisää seos keittoon hyvin sekoittaen. Viimeistele maustamalla keitto varovasti yrttimausteilla ja pippurilla.
Villa Elfvikissä järjestetään seuraava myynti 16.10. ja pari kertaa sen jälkeen vielä tämän vuoden puolella (20.11. ja 11.12). Villa Elfvik tarjoaa myös paljon muuta, sieltä tehdään luontoretkiä ja talolta lähtee paljon luontopolkuja. Kesällä ympäristössä on myös lehmiä aitauksessa.
Villa Elfvik |
Tai jos se myynti oli markkinat, niin aika pienet sellaiset, kaksi myyjää. Mutta myynnissä oli edes hiukan sitä mitä olinkin hakemassa. Nimittäin luomukasviksia. Olisin toivonut myös marjoja ja hedelmiä, mutta niitä pitää metsästää sitten muualta.
Mukaan tarttui seuraavaa:
Hapanruiskorppuja ja hapanruiskorppuja, riisiä, valkosipuleita, punajuuria, lanttuja, porkkanoita ja maa-artisokkia. Kaikki luomua. |
400 g (3/4l) maa-artisokkia (itse laitoin kilon, josta aika paljon katosi kuoriessa)
100g purjoa (en laittanut)
1 sipuli (itse laitoin kaksi, kun ei ollut purjoa)
8 dl kana-, kasvis- tai lihalientä
1 1/2 dl maitoa
1 1/2 dl ranskankermaa
2 rkl vehnäjauhoja (en laittanut, vaan laitoin 1 rkl Maizenaa)
1 maustemitta timjamia
1 maustemitta basilikaa
ripaus valkopippuria
vähän suolaa
1. Pese ja kuori artisokat ja pane ne heti kiehuvaan liemeen, jotta ne eivät tummu. Puhdista ja paloittele purjo ja kuori ja lohko sipuli. Lisää ne keittoon.
2. Keitä kasviksia 15 minuuttia ja soseuta liemineen sosemyllyssä tai monitoimikoneessa itse soseutin sauvasekottimella) ja pane takaisin kattilaan. Sekoita maito, ranskankerma ja vehnäjauhot ja lisää seos keittoon hyvin sekoittaen. Viimeistele maustamalla keitto varovasti yrttimausteilla ja pippurilla.
Keiton päällä proteiinilisänä paistettua pekonia ja mausteena tuoretta basilikaa. |
Villa Elfvikissä järjestetään seuraava myynti 16.10. ja pari kertaa sen jälkeen vielä tämän vuoden puolella (20.11. ja 11.12). Villa Elfvik tarjoaa myös paljon muuta, sieltä tehdään luontoretkiä ja talolta lähtee paljon luontopolkuja. Kesällä ympäristössä on myös lehmiä aitauksessa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!