Siirry pääsisältöön

Pääsiäisherkkuja

Pääsiäinen oli melkoista herkuttelua. Töissä jaettiin Kinderit ja minä sain sinisen tutkija-Barban. Työkaveri sai kelataisen kirjanörtti-barban ja toi sen minun sinisen kaveriksi. :)

Mitään varsinaisia pääsiäisruokia ei ollut suunnitelmissa, mutta joitakin herkkuja oli pakko maistaa, kuten mämmiä. Mämmi on muuten parasta paksun vaniljakastikkeen  kanssa.


Tykkään tehdä ruokaa ja valmistinkin pitkänä perjantaina kaalipataa ihan omalla ohjeella. Koska pakastimesta löytyi iso voitakinalevy, sain päähänpiston, että teen kaalipadasta kaalipiirakan. Vähän munaa ja Punaleimaista Emmentalia padan joukkoon ja taikinakuoren sisään. Olipa niin hyvää, että päätin kutsua vanhemmat 2. pääsiäispäivänä päivälliselle ja tarjota piirakkaa alkupalana. 

Kaalipiirakan seurana alkupalalautasella "tomaattimunia" salaattipedillä ja fetaa pienenä lisänä. Koristeena korianteria. Voitakinaan tehty kaalipiirakka on muuten parasta uunissa lämmitettynä, koska kuori pysyy rapeana.
 

 Pääruokana kutsupäivällisellä oli vuohenjuustolohta, pekoniin käärittyä parsaa ja rosmariinikasviksia sekä Bernaisékastiketta. Ripottelin lohen päälle sitruunapippuria ja suolaa, sitten sivelin sen Bonjourin ruohosipuli- ja valkosipulituorejuustoilla. Kasviksiin pilkoin lanttua, bataattia ja porkkanaa ja sekoitin nämä rosmariinisilpun, kuivatun rosmariinin, suolan, pippurin sekä oliiviöljyn kanssa. Levitin vuokaan ja laitoin kalasetin kanssa uuniin 200oC, kiertoilma. Pesin parsat, leikkasin niistä paksun kannan pois ja käärin neljä parsaa kahden pekonisiivun sisään. Paistoin pannulla kevysti ja laitoin uunivuokaan ja muiden uunissa jo olleiden seuraan.

Noin vartin uunissa hauduttamisn jälkeen leikkelin lohen päälle vuohenjuustoa ja annoin sen sulaa muodostaen kauniin pinnan.

Tein elämäni ensimmäisen kerran itse Bernaisé-/Hollandaisekastiketta. Käytin ohjeen timjamin sijaan rosmariiniä ja salottisipulin sijaan makeaa sipulia. Sipulia tuli aivan liikaa, joten laitoin ylimääräiset rosmariinikasvisten joukkoon. Ensimmäisellä kerralla valkoviinietikka haihtui sipulien ja yrttien seasta kokonaan, niin piti keittää uusi setti. Minulla on hiukan huonot haudutusastiat, mutta sain lopulta yhden mikroakin kestävän muoviastian sopimaan kattilaan niin että sitä pystyi vatkaamaankin. Siis keltuaiset astiaan, nesteet haudutuksesta sekaan ja voita sulattelemaan. Ihan täyttä määrää en voita käyttänyt, mutta hyvää tuli silti. Pikkasen suolaa lisäsin mausteeksi ja kuivattua rosmariiniä. Hieman löysää normaaliin Bernaiséen verrattuna, mutta ei haitannut. 


Jälkiruuaksi olin tehnyt jo pitkänä perjantaina pashaa. Resepti oli kevennetty pasha, eli joukkoon ei tullut munaa eikä voita. Marmeladina käytin täysin sokeritonta versiota, jossa oli kunnon appelsiinipaloja. Lisäsin myös krokantteja ja ekstrana Fazerin Wiener Nougat-rouhetta. Käytin valutuksessa siivilää, suodatinpaperia ja harsoa. Pashan tarosin kermavaahdon ja Wiener Nougat-rouheen kera.


Viikko ennen pääsiäistä ostetut tulppaanit eivät ihan kestäneet 2. pääsiäispäivään asti. Mutta valitettavasti kaupasta ei löytynyt uusia tulppaaneja. Onneksi kuitenkin Äiti ja Iskä toivat nätit gerberat.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat...

:)

Olipa isoja banaaneja kaupassa. Pakkohan niitä oli ostaa. :) Ovat vielä Reilun Kaupan banaaneja. :) Eivät edes mahtuneet omaan kiikkuunsa, vaan putosivat appelsiinien päälle. Jaffa-appelsiinit ovat muuten ihan älyttömän hyviä, todella mehukkaita. Vaikka kuvasta ei uskoisi, niin appelsiinit ovat ihan normaalikokoisia, eli vähän tennispalloja suurempia. :) S-kaupasta nämäkin herkut... :)

Erinomainen käsivoide ja muutenkin kuivan ihon pelastaja

Kovilla pakkasilla tuppaa kädet kuivumaan. Kasien kuivuessa myös kynnet hapertuu. Pitkän etsinnän jälkeen olen viimein löytänyt hyvän käsivoiteen. Se on Foreverin Aloe Propolis Creme . Voide sisältää aloeveraa, propolista eli mehiläisvahaa ja kamomillauutetta. Tuote ei sisällä ollenkaan vettä. Voide toimii hyvin niin kuiville käsille, jaloille kuin muillekin kuiville alueille. Sami sai melkoiset fros bitet poskiin, mutta rasvasi välittömästi sisälle päästyään propoliksella ja nyt ei ole enää mitään jälkiä. Minulla taas jalat kuivuvat ihan älyttömästi hikoillessa monoissa, pelikengissä ja tallustellessa biitsikentällä. Propolis-voiteella ne saan nopeasti pehmeiksi. Voide imeytyy erittäin nopeasti, eikä jätä tahmaista pintaa. Tuoksu on todella mieto ja voidetta on helppo levittää, vaikka se on melko paksua. Matkoilla ja aina käsilaukussa pidän L'Occitanen käsivoidetta , matkaversiona. Tämä käsivoide toimii myös hyvin. Se on paksua ja kosteuttaa kädet mukavasti. Imeytyminen voisi olla...