Taloussanomissa on juttua mitä Suomessa myyty ruoka oikeasti sisältää otsikolla "Miksi meille syötetään tällaista roskaa?"
Todella kovaa tekstiä, mutta täyttä totta. Meidän taloudessa on ruuan laatuun kiinnitetty huomiota nyt reilun vuoden verran. Aloite tuli Samilta, kun hän alkoi lukea aiheesta artikkeleita ja kirjoja. Nyt minäkin olen oppinut välttämään liikoja lisäaineita ja lukemaan tuotteiden sisältämiä aineita. Eniten vältetään natriumglutamaattia, aspartaamia, keinotekoisia aromiaineita sekä väriaineita.
Luomu on meillä vahvassa roolissa. Yleensä tuotteita tulee ostettua ensin sen mukaan mitä on luomuna ja sitten vasta loput. Hinta on hieman korkeampi, mutta maku on parempi ja varsinkin olo mielettömän hyvä.
Suosittelen testaamaan puhtaampaa ruokavaliota ja tsekkaamaan, että mitäs ne tuotteet oikeasti siältääkään!
Todella kovaa tekstiä, mutta täyttä totta. Meidän taloudessa on ruuan laatuun kiinnitetty huomiota nyt reilun vuoden verran. Aloite tuli Samilta, kun hän alkoi lukea aiheesta artikkeleita ja kirjoja. Nyt minäkin olen oppinut välttämään liikoja lisäaineita ja lukemaan tuotteiden sisältämiä aineita. Eniten vältetään natriumglutamaattia, aspartaamia, keinotekoisia aromiaineita sekä väriaineita.
Luomu on meillä vahvassa roolissa. Yleensä tuotteita tulee ostettua ensin sen mukaan mitä on luomuna ja sitten vasta loput. Hinta on hieman korkeampi, mutta maku on parempi ja varsinkin olo mielettömän hyvä.
Suosittelen testaamaan puhtaampaa ruokavaliota ja tsekkaamaan, että mitäs ne tuotteet oikeasti siältääkään!
Ei se luomu autuaaksi tee. Aikamoista sontaa luomun nimelläkin myydään.
VastaaPoistaLähellä tuotetut (jäljitettävät) kausituotteet ovat mielestäni parempi valinta. Pääsee halvemmalla ja maistuu paremmalta.
Ennen kaikkea kannattaa maistaa, haistaa ja käyttää silmiä.
Olen ymmärtänyt, että luomu-lisän saamiseksi pitää tehdä melkoinen työ. Ihan kaikki ei sitä hae, vaikka siihen olisi edellytyksetkin.
VastaaPoistaIsot yritykset varmasti käyttävät luomu-titteliä myös paljon hyväkseen markkinoinnissa.
Luomu on hyvä lähtökohta ja toki pitää olla silmät auki sen suhteen mitä ostaa. Lähellä tuotettu olisi niin paras valinta. Kausiruoka olisi myöskin ihan huippua Valitettavasti molemmat edellä mainitut ei vain ole helpoimmasta päästä toteuttaa, kun vaakakupissa painavat raha, aika asuinpaikka ja se mitä oma kroppa hyväksyy ravinnokseen.
Mutta oikealla tiellä ja valveutuneena asioiden laidasta on jo hyvä lähtökohta.